Haberler

Kayseri'de Cemevi Açıldı

Kayseri'nin Develi İlçesi'ne bağlı Alaylı Köyü sakinleri, yıllardır bekledikleri cemevine kavuştu.

Kayseri'nin Develi İlçesi'ne bağlı Alaylı Köyü sakinleri, yıllardır bekledikleri cemevine kavuştu. İmece usulü toplanan bağışlarla 6 ay önce yapımına başlanılan cemevi tamamlanması ardından düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ozan Aşık Gülabi'nin de konser verdiği açılışa, Almanya, Fransa, Hollanda, Avustralya'dan gelenler de  katıldı.

Cemevi için yapılan açılış törenine, Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Feyzullah Keskin, Alevi Bektaşi Veli Federasyonu eski Genel Başkan Yardımcısı ve Yazar Abbas Tan, Develi Belediyesi eski Başkanı Recep Özkan, Develi Müftüsü Cafer Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Alaylı Köyü Cemevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Düzgün, açılışta 6 ay gibi kısa bir sürede önemli bir işe imza attıklarını söyledi. Düzgün, şöyle konuştu:

"2013 yılı Haziran ayında başladığımız cemevini kısa sürede bitirip hizmete açtığımız için çok mutluyuz. Alaylı köyüne ve bu çevredeki alevi köylerine hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Yönetim Kurulu üyeliği ve Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı yapan Abbas Tan ise, hükümeti eleştirdi. Hükümetin cemevlerini ve Alevileri yok saydığını ifade eden Tan, şunları söyledi:

"Bir taraftan hükümet cem evlerini yasal olarak görmezken, Alevileri yok sayarken, bir taraftan alevi ve Sünniler arasında hiçbir farkın olmadığını bu açılışımızdan da görüyoruz. Ama gelin görün ki bizi yönetenler kendilerine bir Alevilik yaratmaya çalışıyorlar, kendilerine göre Alevileri yok etmeye çalışıyorlar, ama hadlerini aşıyorlar, ne kadar ileri giderlerse gitsinler Aleviler dün de vardı bugün de var olacak yarında var olacak. Yeter ki bu hoş görü bizimle birlikte yaşasın. Cemevi hoşgörünün yaşartıldığı bir mekandır. Aleviler ibadetini burada yapar, kültürünü burada yaşatır. O yüzden burası kamil insan mekanıdır. Bizler kendi eksiğimiz kendimiz gidermeye çalışıyoruz. Devletten hiçbir beklentimiz yok. Yeter ki gölge yapmasınlar. Ama her fırsatta birileri çıkıyor, cemevleri ibadethane değildir diyor. Ama bizler ibadetlerimizi cem evlerimizde yapmaya devam edeceğiz."

Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Feyzullah Keskin ise cemevinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Keskin, "Biz aleviler yıllardır ibadetlerimizi gizlenerek yapmaya çalıştık. Aslında buna zorlandık. Bu duyguyu yaşamayanlar bizleri anlayamazlar. Zaman zaman bizlere yönelik kitlesel katliamlara girişildi. Biz her zaman haksızlıkları söylemeliyiz. Biz artık örgütlü olmalıyız" diye  konuştu. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Feyzullah Keskin Abbas Tan Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500

Yorumlar (1)

kral emrecengaver38@hotmail.com:

Yazdik ama yorumlamiuorsunuz bumu ozgurluk yazik size....

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title