Haberler

Kayseri Barosu'ndan, Elçi'nin Öldürülmesine Tepki

Kayseri Barosu, geçen Cumartesi günü Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi olayına tepki gösterdi.

Kayseri Barosu, geçen Cumartesi günü Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi olayına tepki gösterdi. Açıklamada, "Ülkemiz adeta bir ateş çemberinin ortasında kalmış durumdadır. Ortadoğu'daki ateş ülkemize davet edilmeye çalışılmaktadır ve bu saldırı tüm Türkiye'yedir" denildi.

Baro yönetimi adına yapılan açıklamada, Tahir Elçi'nin öldürüldüğü, aynı dakikalarda 2 polisin şehit edildiği ifade edilirken şöyle denildi:

"Bu karanlık ve alçakça saldırının hedefi; bir çok akl-ı selim yüreğin hep birlikte haykırdığı gibi sadece bir Baro Başkanı değil, avukatlar değil, polis teşkilatımız değil, tüm Türkiye'dir. Teröristlerin silahından çıkan kurşunlar birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi hedef almıştır. Bir yanda sözde barış nutukları atan terör örgütü ve uzantılarının eylemleri, bir yanda bu menfur saldırı gibi provakasyonlar yolu ile bu bölgede ayaklanma çıkarılmaya çalışılmakta, bu uğurda elinde silah olmayan günahsız vatandaşlarımız kimliğine, ırkına, mesleğine bakmadan katledilmektedir. Türk ve Kürt kardeşliği bu kıvılcımlardan çıkacak bir yangınla bitirlimeye çalışılmaktadır. Tüm bu karanlık çabalara rağmen, Türk ve Kürt vatandaşlarımız sağduyusunu kaybetmemekte, kadim kardeşliğimiz bozulmamakta ve asla da bozulmayacaktır. Türkiye'nin birliğine ve kardeşliğine kastetmiş bu karanlık güçlerin, bir taraftan ardı ardına bu menfur eylemleri gözlerini kırpmadan yapmaları, diğer taraftan da vatandaşlarımızı kutuplaştırmak, bölmek ve hatta ayaklandırmak maksadıyla devleti düşman haline getirme gayretleri gözümüzden kaçmamaktadır. Bir taraftan terör örgütünün propagandası, diğer taraftan onun siyasi ayağı, topluma bu kanaati pekiştirmek adına, adeta kin ve nefreti hakim kılacak bir siyaset dili ile çağrı yapmaktadır. Bu başarılırsa 'kim kazanacak, kim kaybedecektir' sorusunun cevabı çok açıktır. Yara alacak olan devlet, hepimizin çatısı altına sığınmak zorunda olduğumuz tek sığınağımızdır."

Diyarbakır'da, Cumartesi meydana gelen olayda, 2 polisin de şehit edildiği anımsatılan açıklamada, 2 polisi göz ardı eden ve adlarını zerre kadar anmayanların, farkında olamadan kendilerini ele verdikleri savunuldu. Kayseri Barosu açıklamasında şöyle devam edildi:

"Görevleri orada belki de Baro Başkanımızı korumak olan iki masum vatan evladı toprağa düşmüştür. Onların yuvalarına ateş düşerken tek kelime ile bu acıyı anmayanları, milletimiz asla unutmayacaktır. Bu yüzden Devletimiz bu cinayeti mutlaka aydınlatmalıdır. Ekranlara yansıyan eylemcileri bulmalı ve kamuoyuna bütün şeffaflığı ile olayın oluş ve detaylarını aktarmalıdır. Bu olay üzerinden Türk ve Kürt'ler manipüle edilmek istenmekte, o yüzden bunun önüne geçilecek önlemler mutlaka alınmalıdır." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahir Elçi Diyarbakır Kayseri Politika Güncel Haberler

title