Haberler

Kayseri Avukat Görüşü: Şikayet Duygusu Da, Cinsel Istismar Davaları da Arttı

Kayseri'de Avukat Ercan Avcı, kentte ortalama 1.5 günde bir cinsel istismar olayı görüldüğünü belirtirken, "Toplumda şikayet duygusunun artması, dava sayılarını da artırdı" dedi.

Kayseri'de Avukat Ercan Avcı, kentte ortalama 1.5 günde bir cinsel istismar olayı görüldüğünü belirtirken, "Toplumda şikayet duygusunun artması, dava sayılarını da artırdı" dedi.

Avukat Avcı, Kayseri'de 3 Ağır Ceza Mahkemesi bulunduğunu ve günlük 15 ağır ceza davasının görüldüğünü belirtirken, çocuk ve yetişkinlere karşı artan cinsel saldırı davaları ile ilgili değerlendirme yaptı. Avukat Ercan Avcı, şöyle dedi:

"Son dönemlerde cinsel suçlarda artış söz konusudur. Cinsel suçların artış nedenlerine sosyolojik ve kültürel yönden bakmak lazım. Türk aile yapısının dejenere olması, bazı dizi ve filmlerin bu yöndeki davranışa teşvik etmesi, cinsel suçların artmasında doğrudan bağlantılıdır. Eskiden de cinsel suçlar fazlaydı, ancak toplumda şikayet duygusu çok gelişmediği için genelde bu suçlar resmi kurumlara yansımıyordu. Aslında cinsel suçların artmasından ziyade, cinsel suçların resmi kayıtlara girmesi sağlandı ve kamuoyunda bilinirliği çok arttı." Yılbaşından bu yana 233 cinsel davasın görüldüğü Kayseri'de kentteki mülki amirlerinin bir araya gelerek toplumun cinsel suçlara karşı bilinçlendirilmesi için çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Avukat Avcı, şöyle dedi:

"Toplumun kültürel açıdan belli noktaya getirilmesi gerekir. Suç işlendikten sonra cezayı uygulamadan ziyade, devletin, suçun işlenmesini önlemeye yönelik çalışma yapması gerekir. Valilik, ilgili bakanlıkların il müdürlükleri, emniyet, medya ve cumhuriyet savcıları, düzenli çalışmalar yaparak toplumun bilinçlendirilmesini sağlamalıdır."

"REHBER ÖĞRETMENLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Okullarda yaşanan cinsel istismar olayları ile ilgili rehber öğretmenlere büyük görevler düştüğünü de kaydeden Avcı, "Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Bu nedenle, rehber öğretmenleri, çocukları sıkı bir şekilde takip etmelidir. Ancak bu konu sadece Milli Eğitime bırakılmamalıdır" diye konuştu. Cinsel suçlara verilecek cezanın ağrı olması gerektiğini söyleyen Avcı, şöyle devam etti:

"Her ceza kanununun, bir ceza siyaseti vardır. Kademeli olarak suçları nitelendirmiştir. En önemli suç, hayat bütünlüğüne yönelen suçlardır. Cinsel suçlar da bu anlamda işlenen suçlar olup, cezası ağır olmalıdır. Cezalandırma işleminde sığ bakış kullanmamak gerekir. Uygulamada bazı mağduriyetler yaşanıyor, bunların giderilmesi için çaba sarf edilmelidir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ercan Avcı Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title