Haberler

Kayseri - AK Parti'li Eski Bakan Yıldız: Teröre Karşı Yeni Konseptimiz Var

Ak Parti'li eski Bakan Yıldız: Teröre karşı yeni konseptimiz varAK Parti Kayseri Milletvekili ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, terörün mutlaka bitirileceğini belirterek, "Bütün kalleşliğini artık Kürt vatandaşlarımızın nezdinde de kaybedecek şekilde son kartlarını açmış olmalarını PKK terör örgütünün çaresizliği olarakta söyleyebiliriz. Bununla alakalı geliştirilen ve buna karşı mutlaka düzenlenen yeni konseptimiz var, şahıslar burada önemli değil" dedi.

Ak Parti'li eski Bakan Yıldız: Teröre karşı yeni konseptimiz var

Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, terörün mutlaka bitirileceğini belirterek, "Bütün kalleşliğini artık Kürt vatandaşlarımızın nezdinde de kaybedecek şekilde son kartlarını açmış olmalarını PKK terör örgütünün çaresizliği olarakta söyleyebiliriz. Bununla alakalı geliştirilen ve buna karşı mutlaka düzenlenen yeni konseptimiz var, şahıslar burada önemli değil" dedi.

Yıldız, partisinin Kayseri İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti hükümetinin, 1 Kasım seçimlerinden önce verdiği sözleri bir bir yerine getirdiğini bildirdi. Eski Bakan Taner Yıldız, "Meclis çalışmalarına devam ediyor. Bu iki hafta içerisinde kişisel hak ve özgürlükleri derinden etkileyen bir yasal düzenleme yapıldı, Meclis'ten geçti. Kişilerin cinsiyet, ırk, din, medeni hal, sağlık, adalet konularında herhangi bir ayrımcılık yapılmamasını öngören bir yasa çıktı. Bunun olumlu bir yan etkisini de görmüş olacağız. AB'ye vizesiz gitme konusunda da bu yasaların önemli katkısı olacak" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU, SİYASİ PROBLEMDİ, ŞİMDİ AHLAKİ PROBLEM DE OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için söylediği sözler ve devam eden tartışmayla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Türkiye siyaset tarihinde iktidar partisinin yıpranması ve oy kaybetmesi muhalefet partilerinde bu süreç içerisinde oy kazanması son derece tabii iken bu tersine döndü ve Ak Parti daima güçlendi. Yerel, Genel seçimler, referandum, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'ye gönül veren seçmenler oylarını artırmış oldular. Zannediyorum bunun verdiği hırçınlık olsa gerek ki, muhalefetin Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye muhalefeti için siyasi bir problemdi, bu dediğim konudan dolayı. Taa ki Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Bakanımız sayın Sema Ramazanoğlu hakkında açıklamalar yapıncaya kadar. Bundan sonra yalnızca bir siyasi problem olmakla kalmadı aynı zamanda ahlaki bir problem olarak muhalefetin başında bulundu. Bunun öncelikle CHP içerisinde bayanlar tarafından kınanmasını ve şiddetle red edilmesini bekledik. Kendisinin ilk başta acaba dil sürçmesi midir yoksa kasıtlı yapılmıştır tereddüdünü düzeltmesi için fırsat tanındı. Ama heyhat ki bırakın onun dil sürçmesini, bunun arkasında inatla durduğunu böyle bir ahlaki problemin arkasında daha çok duracağını açıkça beyan etmiş oldu. Siyaset adına çok üzüldüğümü yalnızca kınamakla kalmadığımı, siyasetin saygınlığına vurulmuş büyük bir darbe olarak gördüğümü bir kez daha altını çizerek söylemek isterim. Türkiye siyaset tarihinde koyu kara bir leke olarak kalacaktır. Biz en azından delikanlılığımız gereği biraz ağzını bozmuş bir kısım yapıların, bayanlar karşısında daha dikkatli davrandığı hep beraber biliriz, ama burada bunun önemli bir istisnasını görmüş olduk. Bırakın düzeltilmesini aslında CHP'deki savrulmuşluğun, CHP içerisinde bir kenara bırakılmışlıktan kurtulmanın önemli bir fırsatı vardı. Ama olmadı. Artık düzeltme yetmez, kadınlarımız adına bir özür bekliyoruz."

PKK'NIN SON KARTLARINI AÇMIŞ OLMASI, ÇARESİZLİĞİNİ GÖSTERİYOR

Terörle mücadele konusunda sürdürdükleri çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ifade eden Yıldız, "Şehitlerimizi yalnızca tören zamanlarında değil, özünden olmak kaydıyla, şehitlerimizin yakınlarının her zaman yanlarında olacağımızı bir kez daha yinelemek istiyorum" diye konuştu.

Yıldız, terör örgütü PKK'nın da son eylemlerle ilgili kendi içerisinde şiddetli tartışmalar yaşadığını ifade ederek, şölde devam etti:

"PKK terör örgütünün Kandil başta olmak üzere kırsalda ve dağda yürüttüğü bütün bu terör eylemlerini şehre taşıması, hendek kazması, daha sonra hendeklerde boğulduğunu görmesi, kendileri açısından bir pişmanlık doğurmuştur. Yani böyle bir konsept değişikliğini başta PKK terör örgütü kendi içerisinde değerlendirmiş ve kendi içerisinde de şiddetle eleştirmiştir. Aynı zamanda şehir içerisindeki bu terör örgütünün yeni yapılanması kalleşçe tuzakları, mayınları ve canlı bomba kullanmaları Ankara da ve değişik illerde böyle bir yapı içerisine girmeleri tarafımızdan dikkatle izlenmektedir ve hiçbir şekilde tedirginliğe ulaşacak bir zeminden mutlaka uzaklaştırılması lazım geldiğini bu kamburdan mutlaka bununla alakalı mücadelenin farklı şekilde yapılması gerekiyor. Nusaybin'de, daha önce Cizre'de, Sur'da ve Yüksekova'da kendi taktiklerini değiştirdiklerini görüyoruz. Bütün kalleşliğini artık Kürt vatandaşlarımızın nezdinde de kaybedecek şekilde son kartlarını açmış olmalarını PKK terör örgütünün çaresizliği olarakta söyleyebiliriz. Bununla alakalı geliştirilen ve buna karşı mutlaka düzenlenen yeni konseptimiz var, şahıslar burada önemli değil. Önemli olan bizim hemen hemen şehit sayımızı azaltıcı mümkünse hiç şehit vermeden bu terör örgütü ile olan yapımızı son noktaya kadar getirmemiz gerekiyor. Er veya geç hiç kimsenin şüphesi olmasın biz inşallah bunu nihayetlendireceğiz, terörün kökünü kazıyacağız. Bunla ilgili muhalefetin mal bulmuş mağribi gibi terör üzerinden AK Parti'ye bir kısım ithamlarda bulunmasını da kesinlikle yadırgadığımı söylemem lazım. Terör, üzerinden siyaset yapılacak, üzerinden parti çalışması yapılacak bir başlık değildir. Biz yaptığımız herşeyi kamuoyuyla paylaşıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taner Yıldız AK Parti Türkiye Kayseri Politika Haberler

title