Haberler

Kaynak Eğitimi Alan Mahkumlara Sertifika

Sivas'ta Türkiye Demiryolları Makineleri Sanayi A.Ş (TÜDEMSAŞ) ile Adalet Bakanlığı öncülüğünde Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında kaynak eğitimi kursu gören 15 mahkum kursiyer sertifikalarını aldı.

Sivas'ta Türkiye Demiryolları Makineleri Sanayi A.Ş (TÜDEMSAŞ) ile Adalet Bakanlığı öncülüğünde Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında kaynak eğitimi kursu gören 15 mahkum kursiyer sertifikalarını aldı.

TÜDEMSAŞ ve Adalet Bakanlığı tarafından SODES projesi kapsamında Sivas Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü ile TÜDEMSAŞ koordinesinde Kaynak Eğitimi ve Teknolojileri Merkezi'nde 15 mahkum 6 ay boyunca kaynak kursu gördü. Kursu başarıyla tamamlayan Denetimli Serbestlik kapsamındaki 15 mahkum için Kaynak Eğitimi ve Teknolojileri Merkezi'nde sertifika töreni düzenlendi. Törene Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, Denetimli Serbestlik İl Müdürü İsmail Arslan ve kursiyerler katıldı.

Tören öncesi protokol üyeleri kaynak eğitimi gören kursiyerleri atölyede ziyaret etti. Daha sonra sertifika dağıtım törenine geçildi. Kaynak eğitimini tamamlayan 15 mahkuma sertifikaları verildi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, mahkumların topluma yeniden kazandırılması için meslek edinmeleri konusunda önemli adım atıldığını belirterek, "15 arkadaşımız inşallah aldıkları bu belgeyle iş bulacaklar ve evlerine ekmek götürecekler" dedi. TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan ise proje ilk kez yapıldığını ve devamının geleceğini belirterek, "Bu arkadaşlarımız 6 aylık bir eğitim neticesinde daha sonra 20 saatlik teorik ve 60 saatlik pratik olmak üzere 80 saatlik bir eğitim aldılar. Bu eğitim neticesinde uluslararası akredite olmuş kuruluş tarafından sınava tabi tutulacaklar. Bu sınav sonrası almış oldukları belgeyle de dünyanın 82 ayrı ülkesinde geçerli bir belgeye sahip olacaklar. Bu bizim için, bölgemiz için bir nimet ve başlangıç olacaktır" diye konuştu.

- Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı İsmail Arslan Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title