Haberler

Kayısı Üreticisinin Endişeli Bekleyişi Sürüyor

2014 yılında Mart ayında yaşanan don vakası nedeniyle ürünlerinin yüzde 95’i yanan Malatyalı kayısı üreticileri, yine bugünlerde olası bir don olayı sonrası ürünlerini kaybetmenin korkusunu yaşıyor.

2014 yılında Mart ayında yaşanan don vakası nedeniyle ürünlerinin yüzde 95'i yanan Malatyalı kayısı üreticileri, yine bugünlerde olası bir don olayı sonrası ürünlerini kaybetmenin korkusunu yaşıyor. Dün başlayan kar yağışı ile birlikte Meteorolojinin hava sıcaklığının eksi 4'e düşeceğini açıklamasıyla kayısı üreticileri kara kara düşünmeye başladı. Bazı kesimlerde kayısı ağaçları çiçek açmadı bu da ürünün korunması adına olumlu bir gelişme olarak gözüküyor.

TARSİM Malatya Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, kar yağışı sonrası bugün gün boyu arazide olduğunu belirterek şu ana kadar bir hasarın söz konusu olmadığını söyledi. Havanın eksi 5 dereceye kadar düşeceğinin tahmin edildiğini belirten Kadak, olası bir hasarda ürünlerin 1-2 gün güneş görmesi gerektiğini anlattı. Havanın bulutlu olmasının aslında kayısı için bir avantaj olduğu görüşünde olan Kadak, havanın böylesine yumuşak gitmesi durumunda geçen yıl ki gibi bir kaydın yaşanmayacağını belirtti.

MART VE NİSAN AYI KRİTİK AYLAR

Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek de, TARSİM Bölge Müdürü Kadak ile şu an için bir hasarın olmadığı görüşünde olduğunu söyledi. Aslında kayısı da riskin ambara konuluncaya kadar olduğunu hatırlatan Ziraat Mühendisi Fevzi Çiçek, Mart ve Nisan ayının takvimlerde kayısı için kritik aylar olduğunu hatırlattı. Şu saat itibariyle tespit edilen bir hasarın söz konusu olmadığını belirten Çiçek, fizyolojik olarak beklediklerini söylerken asıl korkularının Meteorolojinin don uyarısı olduğunu bildirdi.

ÖNÜMÜZDEKİ 3-4 GÜN ÖNEMLİ

Malatya'da şuan belli bölgelerde çiçeklenme olduğunu belirten Fevzi Çiçek, bazı bölgelerde pembe tomurcuklanma döneminin olduğunu bu durumunda soğuğa daha dayanıklı olduğunu belirtti. Ancak kayısı da riskin henüz atlatılmadığını vurgulayan Çiçek, kar yağışının kuru soğuğa göre daha olumlu olduğunu ifade etti. Ancak kayısıda bütün kilidin 3-4 günlük süreçte olduğunu belirten Çiçek, karın yerde kalması durumunda oluşacak hava soğukluğunu da takip edilmesi gerektiğinin altını çizdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Çiçek Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title