Haberler

Kaybolan Alman belgeselcinin ölü bulunması -

Fethiye Likya Yolu'nda üç gün önce araştırma yaparken kaybolan ve bugün ölü bulunan Alman yönetmen ve yazar Bernd Girrbach'ın cesedi, Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Fethiye Likya Yolu'nda üç gün önce araştırma yaparken kaybolan ve bugün ölü bulunan Alman yönetmen ve yazar Bernd Girrbach'ın cesedi, Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Faralya Mahallesi Karaburun mevkisinde, yolun yaklaşık 50 metre aşağısındaki çalılık alanda bulunan Girrbach'ın cesedi, Fethiye Cumhuriyet Savcısı ve Jandarma Olay Yeri İnceleme ekiplerince olay yerinde incelendi.

İlk incelemelere göre, Girrbach'ın tırmanmaya çalıştığı yamaçtan yuvarlanarak düştüğü tespit edildi. Olay yeri inceleme ekipleri, Girrbach'ın yürüyüş sırasında kullandığı asasını da olay yerinde buldu.

Ceset, incelemenin ardından cenaze nakil aracıyla otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaybolan Alman belgeselciyi arama çalışmalarına mahalle sakinlerinin de katıldığını söyledi.

Girrbach'ın kaybolduğu günden bu yana devletin ilgili bütün kurumlarının arama çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Karaburun, şöyle konuştu:

"Kaybolduktan sonra Girrbach'ı; AKUT, jandarma ve mahalle sakinleri aramaya başladı. Daha sonra jandarmanın iz takip köpeği ve Muğla Jandarma Alay Komutanlığı Asayiş Komando Bölüğüne bağlı çok sayıda komando bölgede arama çalışması yürüttü."

Dün gece bölgeye sevk edilen iki seyyar baz istasyonu yardımıyla sabah saatlerinde Girrbach'ın bulunduğu alanın tespit edildiğini belirten Karaburun, Alman belgeselcinin cesedine ulaşıldığı için üzgün olduklarını dile getirdi.

Ülkesinde çalıştığı televizyon kanalına hazırlayacağı "Likya Yolu" belgeseli için araştırma yapmak üzere 26 Ağustos'ta konakladığı pansiyondan ayrılan Girrbach, bir süre sonra eşine cep telefonundan mesaj göndererek kaybolduğu bilgisini vermişti. Eşi, aradan uzun zaman geçmesine rağmen Alman belgeselcinin telefonuna cevap vermemesi üzerine, jandarmadan yardım istemişti.

Kaynak: AA / Güncel

Karaburun Fethiye Likya Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title