Haberler

Kayaşehir'de Alt ve Orta Gelir Grubuna 1500 Yeni Konut

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL DHA Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Kayaşehir'de yapımı süren 1500 yeni konutun orta ve alt gelir grubundaki vatandaşlara kura yöntemiyle satışa çıkarıldığını söyledi.

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL DHA

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Kayaşehir'de yapımı süren 1500 yeni konutun orta ve alt gelir grubundaki vatandaşlara kura yöntemiyle satışa çıkarıldığını söyledi. Başvuruların 23 Mart-30 Nisan 2015 tarihleri arasında alınacağını belirten Turan, taksitlerin 539 TL'den başlayacağını açıkladı.

Kayaşehir 17. Kısım'daki tanıtım ofisinde düzenlenen toplantıya katılan Turan, konutların yapımının devam ettiğini ve dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlara dönük projelendirildiğini ifade etti.

Turan, " İstanbul'un en geniş üretim bölgesi olan Kayaşehir'de 20 bin konut satışı yapıldı. Bu bölgede konut satışıyla ilgili yeni bir aşamaya geldik. 1500 sosyal konutun satış koşulları oluştu. İstanbullulara bu müjdeyi verme ve satış kararı aldık. 1500 konut kura yöntemiyle satışa çıkarıyor. Dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza 18-19-23 bölgedeki etapları satacağız. 1100 konutu orta gelir grubuna 400 konutu da alt gelir grubuna satacağız. Başvurulan 23 Mart'ta başlayacak. 1+1 den 4+1'e kadar minimum maliyetle ücretlendirildi. 108 bin ile 398 bin TL arasında imkanları ölçüsünde başvuruda bulunabilecekler. 539 liradan başlayan taksitlerle 180 aya vade ile satışa çıkardığımız konutlar ile vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olmasını istiyoruz" diye konuştu.

ALT GELİR GRUBU KOŞULLARI

Alt gelir grubundaki konutların taksit ödemeleri konut tesliminden sonra başlayacak. Başvurular Halk Bankası şubelerine yapılacak.

3 kategoride kabul edilecek başvurular; Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile dul ve yetimlerini; en az yüzde 40 engelli vatandaşları ve alt gelir grubunda yer alan diğer alıcı adayı vatandaşları kapsıyor.

Başvurularda; başvuru sahibinin İstanbul'da en az 2 yıl ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı olması, kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bir gayrimenkulünün olmaması, daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması, hane halkı net gelirinin 3.700 TL'den az olması ve 25 yaşını doldurmuş olması koşulları gerekiyor.

2+1 planda yüzde 12 peşinatla 180 ay vadeli satışa sunulan konutların fiyatları, metrekareye bağlı olarak 134 bin 570 TL ile 158 bin 836 TL arasında yer alıyor. Konut taksitleri ise aylık 658 TL ile 777 TL arasında değişiyor.

ORTA GELİR GRUBU KOŞULLARI

Orta gelir gurubu vatandaşlara dönük sosyal konutların fiyatı 107 bin 800 TL ile 398 bin 458 TL arasında değişiyor. Konut taksitleri ise peşinat yüzdesi ve konut tercihine bağlı olarak en düşük 539 TL'den başlıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi İstanbul 23 Mart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title