Haberler

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kılıç: Örgütle Bağlantılı 110 Taşeron İşçisi Çıkarıldı

DİYARBAKIR merkez Kayapınar Belediyesine kayyum olarak atanan ilçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, örgüt mensubu olduğu belirlenen 110 çalışanın iş akdinin feshedildiğini söyledi.

DİYARBAKIR merkez Kayapınar Belediyesine kayyum olarak atanan ilçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, örgüt mensubu olduğu belirlenen 110 çalışanın iş akdinin feshedildiğini söyledi. Kılıç, "Bizde 710 tane taşeron çalışanı var. Bunlardan iş akdini feshettiğimiz 110 kişi, 600 kişi devam ediyor. Evine ekmek götüren gerçekten de sadık bir şekilde çalışan, başkalarıyla hareket etmeyen kimseye dokunmayız, işimizde olmaz zaten" dedi.

Kayapınar Belediye Başkanının yürütülen soruşturmada tutuklanması ve görevden alınmasından sonra kayyum olarak atanan Kaymakam Mustafa Kılıç, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 2 ay önce göreve atandığını belirten Kılıç, önümüzdeki hafta yaklaşık 34 köye taziye evi yapmaya başlayacaklarını belirtti.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

Okullarda uyuşturucuyla mücadele konusunda sıkı tedbirler aldıklarını belirten Kayapınar Kaymakamı Kılıç, "Okul aile birlikleri ile bir toplantı yaptık, şehirde uyuşturucu kullanma yaşı 12'lere kadar düşmüş durumda. Bu çocuklar bizim çocuklarımız onlar için tedbirlerimizi sıkı tutacağız bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Bir tane çocuğumuz bile eğer bir uyuşturucu müptelası olursa bunun sorumluluğunu kendimde görüyorum ve ekibimizde görüyorum. Onun için tedbir almaya gayret ediyorum" dedi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Kılıç, Kayapınar belediyesinin borcu olmadığını, daha önce hizmet odaklı değil, harcamaların tamamının personele gittiğini de belirtti. Belediyedeki çalışmalarda usulsüzlük olup olmadığı yönünde müfettişlerin çalışmaların tamamlandığı ve raporu geldiğini belirten Kaymakam Kılıç, "Müfettiş raporu geldi onunla ilgili gerekli yasal işlemler başlatılacak. Yargı sürecine intikal edeceği için buradan açıklamak şık olmayabilir. Ama, gördüğümüz aksaklıklar şuydu. Hizmet alımı yapılmış ama çalışanlarının sorgulamasını yapıyoruz. Bir çoğu örgüt mensubu, tamamına yakını örgüt mensubu olarak gözüküyor. Yine belediyemiz içerisinde tespit ettiğimiz insanlar vardı, zabıta da problem vardı diğer birimlerde problem vardı. Teşhis ettiklerimizin çözümünü sağlıyoruz. Diyarbakır kamuoyunu fazla meşgul eden işlerden bir tanesi bizim personel alınması ilgili bir takım konuşulanlar var. Bu vakte kadar terör örgütü ile illiyetti ve istihkakı olduğunu tespit ettiğimiz kişilerin işine son verdik. Biz de 710 tane taşeron çalışan vardı iş akdini fes ettiğimiz tamam 110 kişi hepsi, 600 kişi devam ediyor hiçbirine dokunmadık niye? evine ekmek götüren gerçekten de sadık bir şekilde çalışan başkalarıyla hareket etmeyen kimseye dokunmayız, işimizde olmaz zaten. Biz kimsenin rızkını kesmek derdinde değiliz" diye konuştu.

- Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kılıç Diyarbakır Kayapınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title