Haberler

Kavga Eden Lise Öğrencileri, Camide Dini Törenle Barıştırıldı

Güncelleme:

Diyarbakır'da bıçaklı kavgaya karışan lise öğrencileri, akşam Ulu Cami'de düzenlenen dini törenle barıştırıldı.

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'ndeki Çok Programlı Lisesi'nde taş, sopa ve bıçakların kullanıldığı kavgaya karışan öğrenciler, akşam Ulu Cami'de düzenlenen dini törenle barıştırıldı.

TAŞLI, SOPALI VE BIÇAKLI KAVGA

Hani Çok Programlı Lisesi'nde eğitim alan Kırım ve Burak mahallelerinde oturan Demir ile Topkaya ailelerine mensup öğrenciler arasında, dün sabah saatlerinde, taş, sopa ve bıçakların kullanıldığı kavga çıktı.

ESNAF ARAYA GİRDİ KAVGANIN BÜYÜMESİNİ ENGELLEDİ

Lise binası önündeki kavgada Demir ve Topkaya ailelerine mensup bazı öğrenciler hafif yaralandı. Diğer aile fertlerinin de ilçe merkezinde küçük çaplı kavgalar yaşanması üzerine ilçe esnafı, araya girerek kavganın büyümesini engelledi.

BAŞKAN VE MÜFTÜ DEVREYE GİRDİ

Hani Belediye Başkanı DBP'li Abdurrahman Zorlu, HDP ilçe teşkilatı yöneticileri ve Hani Müftüsü Ahmed Durmuş'un araya girmesiyle aile büyükleri ve öğrenciler barış için ikna edildi.

CAMİDE TÖREN

Dün akşam Ulu Cami'de düzenlenen törenle aile bireyleri ve öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek bir daha kavga etmemek üzere yemin edip barıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kırım Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

yahudiMobil-ANDROID:

Güzel bir olay.. Herkes aynısını uygulayıp cami olmazsa ev olur başka bişey olur.. insanlar barıştırılır.. Basari boyle elde edilir

26
1
yanıtYanıtla
eyyyMobil-ANDROID:

AKP nin reklami

4
16
yanıtYanıtla
oktay adanaMobil-ANDROID:

kırolar

3
9
yanıtYanıtla
YurtseverMobil-ANDROID:

Helal olsun.. Allah kimseye anne, baba, evlat acısı vermesin, kimsenin ocağına ateş düşürmesin

11
0
yanıtYanıtla
AKREP KRALMobil-ANDROID:

Bunlar ne vahşi insanlar 80 yıldır eğitemedik bunları insanlığı öğretemedik bunlara işleri güçleri kavga töre cinayeti kan davası öldürmekten başka bir şey bildikleri yok...

5
4
yanıtYanıtla
AYSE:

DINLER BARISTIRIYORMU? DINBAZLAR REKAM YAPIYOR, DIGER DINLER KÖTÜ SIZINKI COK IYI MÜSLÜMAN ÜLKE HARB ETMEZDI DINIMIZ BIRLESTIRSEYDI GÜNÜMÜZDE OLANLARA BIR BAKALIM HANGI DIN BU KADAR SALDIRGANLASTIRILDI?

2
6
yanıtYanıtla
istMobil-ANDROID:

çok güzel hareketler

7
0
yanıtYanıtla
haberler:

olması gereken bu kardeslerim. biz müslümanız. bizi bölmeye ayırmaya hatta ayırdıktan sonra bu seferde içimizde birbirimiz yok etmeye calısan dinsiz zihniyetleri def etmenin zamanı gelmiştir.

3
1
yanıtYanıtla
eyyyMobil-ANDROID:

Kor müsün !!! Resimlere bakarsan görürsün AKP olduklarini !!!!

1
2
yanıtYanıtla
aslancanmobilWeb@haberler.com:

Yaa muhalefet olda sacmalama ama

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title