Haberler

Kato Dağı'nda Akdeniz ve Ege Plajlarını Aratmayan Görüntüler Yaşanıyor

Güncelleme:

Bir zamanlar çatışmaların odağında bulunan Kato Dağı eteklerindeki derede, Akdeniz ve Ege plajlarını aratmayan görüntüler yaşanıyor.

Çözüm Süreci ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uzun yıllar güvenlik gerekçesiyle yasaklanan alanların turizme açılması, en çok yöre halkını memnun etti.

KATO DAĞI, VATANDAŞLARIN UĞRAK YERİ HALİNE GELDİ

Bölgede yaşanan terör olayları ve devam eden operasyonlar nedeniyle insanların hiçbir faaliyette bulunamadığı alanlar, Çözüm Süreci ile gün yüzüne çıktı. Bir zamanlar çatışmaların odağında bulunan ve silah seslerinin eksik olmadığı Kato Dağı, vatandaşların uğrak yeri haline geldi.

ARTIK KATO PLAJI

Kato Dağı eteklerinden akan dere de sıcaklardan bunalan vatandaşların serinlemek için yüzdüğü başlıca alanlardan biri oldu. Yaz aylarında hava sıcaklığının 35 dereceye kadar çıktığı kentte sıcaktan bunalan vatandaşlar, 'Kato Plajı' olarak isimlendirdikleri derenin serin sularında yüzmenin keyfini sürüyor.



Özellikle ramazan ayında derede yüzerek iftar saatine kadar vakit geçiren vatandaşlar, güneşlenmek için de kayalıkları ve derenin kenarındaki kumluk alanları kullanıyor.

"KENT MERKEZİNDE HİÇBİR TESİSİMİZ YOK"

Vatandaşlardan Rıdvan Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kato Dağı'na gelerek derede serinlediklerini söyledi. Kurt, "Havanın sıcak olması nedeniyle Hakkari merkezden 50 kilometre uzaklıkta bulunan Kato Dağı eteklerinde akan derede serinlemeye geliyoruz. Kent merkezinde hiçbir tesisimiz yok. Biz de kendi imkanlarımızla buraya geliyoruz. Burada bir taraftan yüzüyoruz, bir taraftan da balık tutuyoruz." dedi.



Eskiden yasaklı olduğu için bölgeye gelemediklerini belirten Önder Temel ise Kato Dağı'nda doyasıya yüzüp serinlemenin keyfini yaşadıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Yaşam

Kato Dağı Akdeniz Ege Yerel Yaşam Haberler

500

Yorumlar (59)

OLİMPİK KEKO HAVUZU:

HAKKARİDE HDP Lİ BELEDİYENİZ BİR YÜZME HAVUZUNU ÇOK MU GÖRÜYOR SİZE KEKOCANLAR? YOKSA BUNU DA MI DÖVLETTEN BEKLİYESİNİZ. DÖVLET PİZE PAHMİYİ.

25
32
yanıtYanıtla
EeeeMobil-IOS:

Ula krolar , kato tam da size yakışmış ordan batıya geçmeyin.orda oynayın durun

8
41
yanıtYanıtla
Elazığlı:

Benim saf ve temiz milletim.. Ez bi mirim gele kurd..

38
8
yanıtYanıtla
BATUHAN:

SON RESİMDEKİ DAYIMIN DALIŞINA BİR BAKARMISINIZ. GİNES REKORLAR KİTABINA GİRECEK CİNSTEN

40
2
yanıtYanıtla
..................keekk:

Keko her yerde kekodur yaşına bakmaz donla girer dereye:)

22
19
yanıtYanıtla
isyankar:

Valla kim ne derse desin , Dayinin atlayisi tam olimpiyatlik

38
1
yanıtYanıtla
MahoMobil-IOS:

En azından sığırlar doğal ortamlarında ilişmeyin

12
26
yanıtYanıtla
EmreMobil-IOS:

Aynen akdeniz ve ege plajlari da kurt keko dolu gercekten aratmiyor

10
23
yanıtYanıtla
Mert Mert:

Arkadaşlar burada bölücü iki halk arasına kin ve nefret tohumları ekmeye çalışan ajanların yorumlarına itibar etmeyin türk ve kürt halkları binlerce yıldır birarada kardeşçe yaşayan iki müslüman toplumdur Allahın izniye hiçkimse bunu bozamayactır.

32
1
yanıtYanıtla
marasli:

berivanlar nerde aceppp

14
17
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title