Haberler

Kastamonu Entegre'den Çevre İçin Önemli Bir Adım Daha

Güncelleme:

Ağaç bazlı panel sektöründe Türkiye'nin lider ve global oyuncusu Kastamonu Entegre, çevreye ve insana saygılı üretim konusunda önemli bir adım daha attı.

Kastamonu Entegre, tesislerinde her gün yoğun olarak kullandığı motorin yakıtlı forkliftlerin tamamını elektrikli forkliftlerle değiştiriyor.

Tüm üretim süreçlerinde doğaya, çevreye ve insana saygılı yaklaşımı esas alan Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, karbondioksit emisyonunu en düşük düzeyde tutmak için Türkiye genelindeki 8 tesisinde motorin yakıtlı forkliftten elektrikli forklifte geçiyor.

Kastamonu Entegre bu kapsamda, tamamını 2 yılda teslim almak üzere dünyanın en büyük forklift üreticilerinden olan Linde firmasına 82 tanesi 8 tonluk olmak üzere 106 adet elektrikli forklift siparişi verdi.

Kastamonu Entegre, üretim tesislerinde her gün yoğun olarak kullandığı forkliftlerin enerji verimliliği için de uzun ömürlü aküler konusunda dünya lideri olan Enersys firması ile anlaşarak, tek seferde Türkiye'nin en büyük akü alımına imza attı.

Türkiye'deki tesislerde iki yılda tamamlanması planlanan bu değişimin ardından Kastamonu Entegre'nin yurtdışındaki tesislerinde de elektrikli forklifte geçilecek. Değişimle birlikte Kastamonu Entegre; yüzde 87'lik bir enerji tasarrufu sağlarken, yeni forkliftler yaklaşık 3 yılda maliyetlerini amorti edecek. Elektrikli forkliftler, bakım masraflarında da yüzde 50 tasarruf sağlayacak.

Elektrikli forkliftlere geçiş sonucunda, egzoz gazı emisyonunun sıfırlanması ile birlikte Kastamonu Entegre, düşük gürültü seviyesi ile de çalışanlarına daha sağlıklı bir ortam sağlanması, ürünlerde ve ambarlarda kirlenmenin önüne geçilmesini de sağlamış olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kastamonu Entegre Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title