Haberler

Kassam Tugayları Komutanlarından Fukaha'nın Cenaze Töreni

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki evinin önünde dün uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha için Gazze'de düzenlenen cenaze törenine, Fukaha'nın ailesinin katılmasına izin vermedi.

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki evinin önünde dün uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha için Gazze'de düzenlenen cenaze törenine, Fukaha'nın ailesinin katılmasına izin vermedi.

Fukaha'nın Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kentinde bulunan ailesi, İsrail makamlarının Gazze'ye gitmelerine izin vermemesi nedeniyle cenaze törenini televizyondan izlemek zorunda kaldı.

Mazin Fukaha'nın annesi Hitam, oğlunu en son yıllar önce, İsrail'in Gazze'ye girişine izin verdiği zaman gördüğünü, şimdi ise gelininin yanında olamadığını söyledi.

Oğlunun her zaman kendilerini arayıp hal hatır sorduğunu aktaran Hitam, "Son zamanlarda Tubas'ı ve bizleri çok özlediğini söylüyordu. Bizden, Tubas'ta ilkbahar fotoğrafları çekmemizi istedi, ama fotoğrafları görmek nasip olmadı." dedi.

İsrail ordusunun kendilerini pek çok defa Fukaha'yı öldürmekle tehdit ettiğini dile getiren Hitam, "Bu tehditlerin sonuncusu 1,5 yıl önce İsrail güçleri evimizi basıp, oğlumun İsrail karşıtı faaliyetlerine son vermesini istedikleri zaman gerçekleşti." ifadesini kullandı.

Fukaha'nın babası Muhammed ise suikastten İsrail ordusunu sorumlu tutarak, "Oğlumu İsrail güçlerinin öldürdüğünden en ufak bir şüphemiz yok. İsmi öldürülecekler listesindeydi. İsrail güçleri, 'ya tuttuğu yolu terk eder ya da onu öldürürüz' diye bizi tehdit ediyordu." şeklinde konuştu.

Oğlunu kaybetmekten ve son yolculuğuna uğurlayamamaktan duyduğu üzüntüyü dile getiren Muhammed, "Gerçekten çok zor. Ona veda edemedik. Allah kendisine rahmet etsin." dedi.

İsrail ile 2011'de imzalanan esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha, dün Gazze'nin güneyindeki Tel el-Heva bölgesinde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria İsrail Hamas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title