Haberler

Kaş Karnaval Gibi Su Yolu Yürüyüşü

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde bu yıl 11'incisi düzenlenen Antik Patara Su Yolu Yürüyüşü, karnaval havasında geçti.

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde bu yıl 11'incisi düzenlenen Antik Patara Su Yolu Yürüyüşü, karnaval havasında geçti. Tarihi su yolunda at, eşek, deve ve koyunlarla yapılan yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Kaş'a bağlı Patara Mahallesi'nde kaymakamlık ve belediyenin desteğiyle Patara Kültür ve Tanıtma Derneği ve turizmci Muzaffer Otlu tarafından düzenlenen 11'inci Antik Patara Su Yolu Yürüyüşü'ne, Kaymakam Selami Kapankaya, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Aydın, Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer, Emniyet Müdürü Murat Şahin, Patara Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Arif Otlu, yerli ve yabancı turistler, Antalya ve Muğla bölgesindeki Yörük derneklerinin temsilcileriyle vatandaşlardan oluşan yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

İslamlar Mahallesi'nden Patara Antik Kenti'ne su götürülen tarihi su yolunun Delik Kemer Mevkii'nde toplanılmasının ardından at, eşek, deve ve koyunların bulunduğu grup davul zurna ekibi eşliğinde yürüyüşe geçti. Deniz seviyesinden 600 metre yükseklikteki dar su yolunda 8 kilometrelik yürüyüşün ardından mola verildi. Burada çevre illerden yürüyüşe katılan Yörükler, halk oyunları ve skeçler sundu, Yörük göçü canlandırıldı, yöresel deyişler okundu. Sonrasında 4 kilometrelik yürüyüşün ardından Patara Mahallesi meydanına ulaşıldı. Burada da yine çeşitli gösteriler sunuldu, yöresel şarkılar söylendi.

Yürüyüşe katılan Alman Chuigtrane Borsdorf, "Gerçekten insanın yaşaması gereken bir gelenek. Bu olayı herhalde Türkiye'de de çok az kişi görmüş veya yaşamıştır. Müzik aletleri, folklor gösterileri, Yörük göçü, insanların sıcaklığı gerçekten çok etkilendim" dedi.

Yürüyüşün koordinatörü turizmci Muzaffer Otlu da "Biz bugün Selçuklulardan, Osmanlılardan, Cumhuriyet dönemindeki kazanımları, yani örf ve adetlerimizi, geleneklerimizi, koyunlarımızla keçilerimizle atlarımızla develerimizle bütün insanlarımızla yaşadık, yaşattık. Amacımız gelenek ve göreneklerimizi çocuklarımıza aktarmak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selami Kapankaya Halil Kocaer Antalya Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title