Haberler

Kartepe'den Suriye'ye İnsani Yardım Desteği

Güncelleme:

Kartepe ilçesinde çeşitli sivil toplum örgütleri ve belediyenin katkıları ile toplanan insani yardımlar Suriye halkına ulaştırılmak üzere dualar eşliğinde gönderilmekte.

Kartepe ilçesinde çeşitli sivil toplum örgütleri ve belediyenin katkıları ile toplanan insani yardımlar Suriye halkına ulaştırılmak üzere dualar eşliğinde gönderilmekte. Hafta sonu 26. Tır Kartepe Darende Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Temsilciliği ve Kartepe Darende Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile düzenlenen kampanya kapsamında, Suriyelilere insani yardım malzemeleri ulaştırılmakta. Hafta sonu da Kartepe'den 26. Tır Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Tır dolusu temel gıda maddesi ve tıbbi malzemeden oluşan tır dernek binası önünden dualar eşliğinde gönderildi.

Malatyalılara verdiği destek için teşekkür eden Kartepe Bölge Sorumlusu Cumali Yıldırım "Bugün 26. Tırımızı yolcu ediyoruz. Suriyeli mültecilere insani yardım amacıyla içinde 25 ton un ve tıbbi malzemelerden oluşan tırın da ihtiyaç sahiplerine kavuşmasını diliyorum. Bu konuda destek olan herkese teşekkür ederim" dedi. İnsani yardım vakfının etkinliğine katılan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Bu yardımların toplanmasında ve ulaştırılmasında katkısı olan herkesten Allah Razı Olsun. Kartepe Belediyesi olarak biz de bu tür yardım kuruluşları ile birlikte çalışma içinde olacağız ve yardım kuruluşlarımızın destekçisi olacağız. Allah bizlere, bu ülkelerin gelişimine katkı verecek insani bilim yardımı yapmayı da nasip etsin" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Darende Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title