Haberler

Kartepe'de obezite ile mücadele anlatıldı

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Kadın Spor ve Yaşam Merkezi üyelerine "Obezite ile Mücadele ve Sağlıklı Yaşam" semineri verildi.

Kartepe Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Merkezi iş birliğinde düzenlenen seminerde, obezite ile mücadele konusunda katılımcılar bilgilendirildi. Ataevler Kültür Merkezi'nde gerçekleşen seminerde Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Uzman Dr. Selim Yüksel ve Obezite Uzman Hemşiresi Gülüzar Sertbel, yaptıkları faaliyetler ve ilçe halkına sunulan ücretsiz hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Soru cevap şeklinde interaktif olarak gerçekleşen seminerde Uzman Dr. Yüksel, "Obezitenin maddi ve manevi hayatımıza verdiği zararlar saymakla bitmez ancak onları saymak yerine obeziteden nasıl kurtulacağımızı, sağlığımızı tehlikeye atmadan nasıl zayıflayacağımızı bilmek daha yararlı olacaktır" dedi.

Yüksel, "Obezitenin ortaya çıkmasında, gelişen teknolojinin getirdiği kötü alışkanlıklarımızdan birisi olan hareketsiz yaşamın çok büyük etkisi bulunuyor. Günlük yaşantımızda azalan hareketimizi egzersiz vasıtasıyla artırmamız, sağlıklı zayıflamamız için gerekli bir faaliyettir. Egzersiz yaparken vücudumuzun sadece bir bölgesini çalıştıran değil bütün vücudumuzu çalıştıracak hareketler seçmeliyiz. Egzersizden önce ısınmak için kısa bir yürüyüş vücudumuzu egzersiz yapmak için hazır hale getirecektir. Egzersizin verimli olması için ara vermeden devam edilmesi, egzersiz süresinin önce az tutulması, gün geçtikçe metabolizmanın verdiği tepkiye göre artırılması uygun olacaktır" dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Ay, seminer sonunda verdiği bilgiler için Yüksel ve Sertbel'e Başkan Üzülmez adına teşekkür belgelerini verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selim Yüksel Kartepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title