Haberler

Kartepe'de Hurdacılara Çeki Düzen Verildi

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren hurdacıları da kontrol altına almaya başladı.


Belediyenin Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü özellikle Kartepe Sanayi Sitesi etrafında işyeri bulunan hurdacılara çeki düzen vermek adına Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanında (KDKÇ) kalan işyerlerini kent estetiğine uygun hale getirmeye çalışıyor.

"Şimdi Kartepe Zamanı" sloganıyla hareket eden Kartepe Belediyesi, ilçede kent estetiğine aykırı yapılaşma ve oluşumların önüne geçmek için birimlerini seferber etti. Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü de, görüntü ve çevre kirliliğine neden olan hurdacı denilen geri dönüşüm firmalarının işyerlerini kontrol altına aldı.

Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Çevre Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma içinde olduklarını belirterek, "Kartepe Belediyesi olarak, KDKÇ alanında kalan hurdacı dediğimiz işyerlerini kent estetiğine uygun hale getirmek adına bir dizi çalışma yaptık. İlgili kamu kurumları ile iş birliği halinde yaptığımız denetimlerle hurdacı denilen geri dönüşüm firmalarının iş yerlerinin dört bir etrafını kontrollü şekilde kapatarak dış cephelerini tek renk maviye boyattık. İşletmelerin, Katı Atık yönetmeliğindeki sızdırmazlık betonu, ÇED kararı, yer seçim uygunluk yazıları ve diğer ruhsat şartlarını yerine getirmeleri durumunda işletmelere ruhsat verilmeye başlanıldı" dedi.

Devamlı şekilde iş yeri kontrollerini sürdürdüklerini kaydeden Begeç, çevreye zarar verecek şekilde davranan veya atık bıraktığı tespit edilen işletmelere gerekli uyarılar sonrasından cezai işlem yapılacağını bildirdi. Çevre esnaf ve bölge halkının da takdirini gören bu uygulama ile Kartepe'nin yaşam kalitesi ve standartı daha yukarılara taşınıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title