Haberler

Kartepe Belediyesi Personeli Tam Donanımlı

Kartepe Belediyesi; işe bağlantılı olan ve işin yürütümü sırasında ortaya çıkan kaza ve yaralanmaları önlemek için gerekli tedbirleri alıyor.

Bu kapsamda personelin işine uygun kişisel koruyucu malzemelerle tam donanımlı hale getiriyor.

Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğüne bağlı çalışan İş Güvenliği Uzmanı Gizem Duygu Coşan, nezaretinde, belediye personeli işine uygun kişisel koruyucu malzemelerle donatılmasına Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerle devam edildi. Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü birimlerinde kullanılacak makine, teçhizat ve maddeler göz önüne alınarak,'6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu' ve '2 Temmuz 2013 tarihli 28695 sayılı Kişisel Koruyucu Donanımların Kullanılması Hakkında Yönetmelik' kapsamında, çalışan personelin işine uygun kişisel koruyucu donanımlar temin edilerek, personele dağıtıldı.

İş Güvenliği Uzmanı Coşan, "Koruyucu donanımların uygun ve doğru şekilde kullanılması ile makine, teçhizat ve kimyasal maddelerin arz ettiği zararları, tehlikeleri ortadan kaldırmayı veya en aza indirmek amacıyla çalışıyoruz. Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez'in önem verdiği İş Sağlığı ve İş Güvenliği konusunda bizlerde ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde personelin tam donanımlı olması için gerekli çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Belediye personelinin daha güvenli çalışması ve evine sağlıklı dönebilmesi için ne gerekiyorsa İş Güvenliği Kapsamında yapılmaktadır. Hiçbir şekilde çalışan personelin güvenliği riske atılmıyor. Bu kapsamda personele verilecek İş Güvenliği eğitimlerinin ve temin edilecek donanımların eksiksiz tamamlanması konusunda gerekli özeni gösteriyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title