Haberler

Kartepe Belediyesi Atık Yağlar Konusunda Uyardı

Güncelleme:

Geleceğe daha yaşanabilir bir çevre bırakma hedefinde olan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in çalışmalarına destek veren belediye ekipleri, geri dönüşüm ve kaynağında ayrıştırma projelerine ilçe halkını da ortak ediyor.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin nezaretindeki müdürlük ekipleri, bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması çalışmaları kapsamında ilçedeki işyerlerine ziyaretleri ile bilgilendirmelerde bulunuyor. Belediye ekipleri lisanslı firmalara atık yağların teslim edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kaynağında ayrıştırma projesi kapsamında bitkisel atık yağların toplama çalışmaları da devam ediyor.

Temiz Çevre Sağlıklı Gelecek İçin

Bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması çalışmaları kapsamında ilçede bulunan

lokanta, restaurant, otel vb. iş yerlerini ziyaret eden belediye ekipleri, atık yağların ayrı toplanarak lisanslı firmalara teslim edilmesi gerektiği hakkında işletmeleri bilgilendirdi. Çöpe veya toprağa dökmenin zararları, lavabolara dökülen yağların boru cidarlarına tutunarak nasıl tıkanmalara sebep olduğu ve arıtma tesislerinde arıtılamadığı bilgisini de işletme sahipleri ile paylaşan Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli Çevre Yüksek Mühendisi Gökçen Gönülay, özellikle son zamanlarda türeyen lisanssız toplayıcılara karşı işletmeleri uyardı.

Belediye yetkilileri, "Belediyeden geliyoruz" veya "lisanslı atık yağ toplama firmasından geliyoruz" şeklinde ifadede bulunan kişilere karşı işletme sahiplerine bilgi verdi. İşletme sahiplerini uyaran belediye yetkilileri, atık yağları alan lisanssız yağ toplayıcılarının, topladıkları bu yağları on numara yağ yapımında kullanarak hem çevrenin kirlenmesine hem de haksız kazanca sebep olduklarını hatırlattı. Gönülay, işyeri ziyaretlerinde işletme sahiplerini atık yağ toplayan lisanslı firmalara yağlarını teslim etmeleri karşılığında kendilerine ulusal atık taşıma formu alacaklarını ve bu belgeleri denetimlerde göstermek üzere saklamaları gerektiği de anlattı.

Gönülay, işyeri ziyaretlerinde titizlik göstererek lisanslı bir atık yağ toplama firması ile sözleşme imzalamış ve ulusal atık taşıma formlarını alarak saklayan işletme sahiplerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez adına teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sinan Şahin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title