Haberler

Kartallılar, Kapadokya'ya Hayran Kaldı

Kartal Belediyesi, 54.muhtarlar toplantısını Kartal Kapadokya Hotel'de gerçekleştirdi.

Kartal Belediyesi, 54. muhtarlar toplantısını Kartal Kapadokya Hotel'de gerçekleştirdi. Toplantı sonrası yapılan gezide Kartallı muhtarlar ve gazeteciler Kapadokya'ya hayran kaldı.

Kartal Belediyesi, 54. muhtarlar toplantısını Türkiye'nin en önemli kültür miraslarını içinde barındıran Kapadokya'da gerçekleştirdi. Kartal Kapadokya Hotel'de gerçekleştirilen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz'ün yanı sıra muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve gazeteciler katıldı.

3 günlük gezi kapsamında önce Konya'da bulunan Alaeddin Kuykubat Cami, Şems-i Tebrizi Türbesi, Mevlana Müzesi ve Mevlana Türbesi gezildi. Ardından Nevşehir'e geçilerek misafirleri Kartal Belediyesi'nin Nevşehir'deki bulunan Kapadokya Kartal Hotel tesisine yerleşildi. Kartallı konuklara yapılan kültür gezisinin ilk durağı Kapadokya Peribacaları oldu.

Kartal'dan gelen 150 kişilik kafile daha sonra UNESCO'nun dünya mirası listesinde yer alan Avanos, Göreme, Ürgüp bölgesini gezdi. Paşa Bağı, Develi Vadi, Ürgüp Rum Mahallesi, Asmalı Konak, Üç Güzeller, Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı Yeraltı Şehrini ve bir çok tarihi eser yerler gezildi. Kırmızı kilden yapılan testileri ve hediyelik eşyaları ile ünlü olan Zelve'ye de uğrayan ziyaretçiler, burada çömlek ustalarından çömleklerin yapılışını uygulamalı olarak izledi. Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen kültür gezisi büyülü atmosferi ve tarihi dokusuyla adeta Kartallı ziyaretçileri büyüledi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'de Kartal'dan gelen misafirleriyle tek tek ilgilendi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, basın mensupları ile Kartal Kapadokya Hotel'de bir araya geldi. Başkan Öz, Nevşehir'e yapılan yatırım ile Anadolu'ya yatırım döneminin başlayacağını belirterek hem Kartal, hem Nevşehir hattında gelişen yenilikler ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Basın toplantısına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün yanı sıra Karyapsan Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Nas, Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer, Başkan Yardımcı Ali Apaydın, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Enif Yavuz, CHP İl Başkan Yardımcısı Olgun Çelik de eşlik etti.

Başkan Altınok Öz, "Kültür turizminin başkenti Nevşehir Kapadokya'da Bektaşi ve Mevlevilik yaşanıyor. İnsanı hayatın merkezine taşıyan bir felsefenin, Anadolu'dan haykırışının merkezi olan bu topraklarda sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum. Kapadokya'nın merkezinde bir otel inşa ederek, bir oteli tefriş ederek sosyal belediyecilikten örnekler sunduk.

Kartal'dan misafirlerimiz için yüzde 25 indirim uygulayacağımız.Bu mekan, aslında büyükşehirlerin, anadolu insanının çaresizliğine çözüm üretebilecekleri bir örnek projedir. Büyükşehirlerin Anadolu ile yardımlaşması projesi olarak taktir ve kabul gören bu projemiz, görünüz ve tanık olunuz ki, diğer belediyelerce de emsal gösterilip Anadolu'ya yatırım dönemi başlayacaktır" dedi.

TÜRK GECESİ DÜZENLENDİ

3 gün boyunca Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün davetlisi olarak Kartal Belediyesi'ne ait Kapadokya Hotel'de konaklayan yaklaşık 150 kişilik kafile için bir Türk gecesi düzenlendi. Geceye Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz, Hacı Bektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu da katıldı. Türk musikisinden örneklerin verildiği gecede Kartal Musiki Derneği şefi Dr. Arif Şanlı, eşi Emine Şanlı ve Sesimiz gazetesinden Zişan Topakoğlu da şarkı söyledi. CHP Kartal Grup başkan vekili Taner Özdemir de sürpriz yaparak sahne aldı.

Gecenin sonunda Kapadokya Dünya Kardeş Şehirler Derneği Genel Başkanı Tayfun Ceyhun ve Avanos Yeni Mahalle Muhtarı Mustafa Çete, Başkan Altınok Öz'e ve muhtarlara kırmızı kilden testi minyatürlü nazar boncuğu hediye etti. Altınok Öz, "Kartal'a daha yapılacak çok şey var. Kartalla ilgili projelerimiz devam edecek. Kültür gezisine katıldığınız için hepinize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

HACIBEKTAŞ BELEDİYE BAŞKANINDAN BAŞKAN ÖZ'E TEŞEKKÜR

Kapadokya ziyaretinin dönüş gününde Kartallı kafile, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun davetlisi olarak Hacı Bektaş'a geçti.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, 11 Mayıs 2012 tarihinden itibaren Kartal Belediyesi ile kardeş şehir olduklarını belirterek, "Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e teşekkür ediyorum. Hacı Bektaş ile Kartal Belediyesi 2012 yılında kardeş şehir oldular. Bu kardeşlik ilişkisini Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz gönülden kabullendi. ve hep birlikte biz bu yola girdik" diye konuştu.

BAŞKAN ALTINOK ÖZ, HACIBEKTAŞ VELİ TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİ

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün de aralarında bulunduğu kafile semah gösterisini izleyerek Hacıbektaş Veli Türbesi hakkında bilgiler aldı ve dua etti. Ziyaretin ardından Başkan Altınok Öz ve kafile Hacı Bektaş Müzesi'nin içinde bulunan çilehane, mutfak, dergah avlusu, konuk evi, kilerlerini gezdi.

Kartallı kafile sonrasında Cumhuriyet gazetesi yazarı İlhan Selçuk ve kardeşi karikatürist Turan Selçuk'un mezarını ziyaret etti. Ardından Yunus Emre, Mahsuni Şerif ve Sivas katliamında yaşamlarını kaybeden sanatçıların ve aydınların anısına yapılmış olan anıtı gezerek, Delikli Taş'a gidildi. Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu Delikli Taş'ın önünde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e günün anısına

12 imamları temsil eden bir plaket takdim etti. Gezinin ardından Başkan Öz, kültür gezisine katılan muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcilerini ve basın mensuplarını İstanbul'a yolcu etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kartal Belediyesi Hacıbektaş Altınok Öz Kapadokya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title