Haberler

Kartal Meydanı'nda 20 Kavşak ve Yolun Toplu Açılış Töreni

Başbakan Erdoğan: (3) "(İnternet düzenlemesi) "Bu iftiralar, yanlışlar, ahlaksız yayınlar olmasın diye bu adımları atıyoruz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, internet düzenlemesine ilişkin, "Bu iftiralar, yanlışlar, ahlaksız yayınlar olmasın diye bu adımları atıyoruz. İnternet kalkmıyor. İnternet tam aksine burada bir kontrol altına alınıyor. Günlerdir Bakanım bu konuyla ilgili bilgilendirmeler yapıyor ve böyle bir şeyin söz konusu olmadığını anlatıyor. Yani bu ahlaksızlıklar, yolsuzluklar devam mı etsin? Bu ülkede insanları itibarsızlaştırma hareketleri devam mı etsin?" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kartal Meydanı'nda 20 kavşak ve yolun toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, kendi belediye başkanlığı öncesinde İstanbul'da hava kirliliği ve susuzluğun yanında çöp dağları gibi önemli bir sorunun da yaşandığını anımsattı.

Erdoğan, alandakilere, "Hatırlıyor musunuz o çöp dağlarını?" diye sorarak, çöp dağlarını bir yılda kaldırdıklarını, vahşi depolamadan modern depolamaya geçtiklerini, Kemerburgaz ve Şile'deki vahşi depolamanın artık olmadığını, söz konusu yerleri modern depolama alanına çevirdiklerini vurguladı.

Çöplerden bir taraftan kompost gübre, bir taraftan enerji üretildiğini ve bunları kokusuyla halka zarar vermeyecek hale getirdiklerini anlatan Erdoğan, "Bunları biz yaptık. Artık şehirlerimizde bunları görebiliyor musunuz? Yok. Kardeşlerim, çok enteresandır. Biz bu adımları atarken maalesef CHP zihniyetinin bu adımları atamadıklarını görüyoruz. Niye? Bunların ne proje, ne dert, ne sorun ve ne bu sorunlara çözüm, böyle bir derdi yok. Bu iş bizim işimiz çünkü biz dertliyiz. Dertli olduğumuz için de önce teşhis, sonra da çözüm üretmek yoluyla yola devam ediyoruz" diye konuştu.

Bir konuyu özellikle gündeme getirmek istediğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bütün bu adımlarla beraber, bu suları akmayan, havası kirli İstanbul'u, trafiğinden, özellikle toplu taşım kültüründen uzak İstanbul'u bu hale getirirken, şimdi milletimizin kimin neye hizmet ettiğini gördüğü bir İstanbul'a ulaştık ve bundan dolayıdır ki sizler bizi hiçbir zaman bir kenarda bırakmadınız. Hep bizimle yürüdünüz bu yolda ve bundan sonra da yine beraber yürüyeceğimize inanıyorum. Çünkü yaşanabilir bir şehir bizimle beraber oldu. İstanbul'un kaynakları peşkeş çekilmişti. Bakınız, göreve geldiğimde CHP'den belediyeyi devraldım. 2,5 milyar dolar İstanbul Büyükşehir Belediyesinin borcu vardı. Teslim ederken 1,2 milyar dolarla teslim ettim borç olarak. Oradan oraya düşürdük. Yatırımlar hariç, yaptığımız yatırımları konuşmuyorum. Bütün bu yatırımları yaptık ve bunun yanında da bu adımları attık. İşte dürüst olmak bu."

" Yolsuzluk yapana da asla ve asla müsamaha göstermeyiz"

Başbakan Erdoğan, İstanbul'un yolsuzluklar nedeniyle tarihinin en karanlık günlerini yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

"Yolsuzluk batağındaki İstanbul'u aldık bugünlere getirdik. Yolsuzlukları bitirdiğimiz için Marmaray'ı inşa ettik. 153 yıllık Abdülmecit'in hayalini biz gerçekleştirdik. Yolsuzluklara son verdiğimiz için 3. köprü inşaatına başladık. 2,5 milyar dolara mal olacak inşallah bir 3. köprü var. Yolsuzlukları kestiğimiz için 3. havalimanına başlıyoruz. 42 milyar dolar... Kardeşlerim dikkat edin, buna biz para vermeyeceğiz. 20 yıllığına müteahhit firmalara bunu verdik ve bu süreç içinde de biz bu adımları attık. Kanal İstanbul'un adımlarını atıyoruz. Şunu herkes bilsin, yolsuzluk yapılmasına izin vermeyiz. Yolsuzluk yapana da asla ve asla müsamaha göstermeyiz. 94'te yolsuzluk içindeki İstanbul'u biz CHP'den devralmıştık. Şu anda o CHP, yolsuzluk iddiasıyla partiden attığı birini aday yapıyor. Yolsuzluk klasörünün önünde resim çektiriyor malum CHP'nin genel müdürü. Ondan sonra da adına yolsuzluk düzenlemesi yapan bu zat, adam, kalkıp onu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapıyor. Bu nasıl bir anlayış? Bunlar mı yolsuzluğu sorgulayacak? Önce geçmişindeki kara lekeleri temizle. Genel müdür iken yaptığınız pislikleri temizleyin. SSK'nın genel müdürü olduğu zaman biz hastanelerde kuyruklarda değil miydik? Eczanelerden ilacımızı doğru düzgün alabiliyor muyduk? Doktor reçete veriyor. Gidiyoruz Kartal SSK'ın eczanesine, ilaçların yarıdan fazlası yok. Şimdi böyle bir sıkıntı var mı? İstediğin eczaneden gidip ilacını alabiliyor musun? Hastanelerimiz nasıl? Koğuş sistemleri kalktı mı? Her geçen gün daha iyiye gidiyor. Farkımız bu. Bunlar yolsuzluğu sorgulayamaz. Bunlar olsa olsa yolsuzluk yaparlar."

"Şimdi CHP genel müdürü o koltuğa oturduğu günden beri eline tutuşturulan kağıt parçalarını sallayıp, yolsuzluk iddiasında bulunuyor" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kayseri'de yolsuzluk var diye ortaya çıktı. Sayesinde Kayseri sucuğa doydu. Çünkü belediye başkanımız bol bol dava kazandı. Kazandığı paraları alıyor, vatandaşa orada sucuk dağıtıyor. Ben de kazandım ha onu da söyleyeyim. Uygun bir zamanda fakir fukaraya, garip gurebaya buralardan bir şey yapacağız.  Bir bakanımızla ilgili üniversite sınavında yolsuzluk yaptığı iddiasında bulundu. Elindeki belgenin sahte olduğu hemen anlaşıldı. Rezil oldu. Bu böyle birisi. Şu anda da eline belgeler tutuşturuyorlar. CHP genel müdürünü sadece bir araç olarak kullanıyorlar.  Eline ne verirlerse onu sallıyor. Lütfen ittifaka dikkat edin. Paralel örgütle CHP ittifak halinde. Şimdi ben buradan CHP'li kardeşlerime de sesleniyorum; geçenlerde yine çıkıp grup toplantısında elinde bir şeyler sallayıp duruyor. Ey genel müdür unutma, senin genel başkanın Baykal'la ilgili o görüntülü hazırlıkları yapanlar da şu anda senin eline bunları verenlerdir, bunu bilesin."

İnternete düşen görüntüler

Anayasayla ilgili görüşmeler yaptıkları esnada söz konusu görüntülerin ortaya çıktığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O zaman Ulaştırma Bakanıma dedim ki, 'Süratle hemen müdahale edin. Ne yapın edin bu yayını durdurun'. Yarım saat geçmedi o yayın durduruldu. Bunu yapan biziz, biz durdurduk ve o sayede bu genel müdür partiye genel başkan oldu. Bitmedi. Aradan bir süre geçti. Genel başkan yardımcısı olan zat, onunla da ilgili bir  görüntülü CD yayınlandı. Onu da engelleyen biz olduk. Çünkü yağmur gibi CD'ler geliyordu. Biz bunları ahlaki, manevi değerlerimize ters gördüğümüz için bunları durdurduk. Seyirci kalmadık bunlara. Aynı şekilde Sayın Bahçeli'nin yanındaki milletvekillerine, grup başkanvekillerine yönelik aynı görüntüler yayınlandı. Bunları da durduran, engelleyen biz olduk ama bunlara iyilik olmadı. Şu anda bunlar ellerinde bazı CD'lerle dolaşıyorlar. Neyle dolaşırsanız dolaşın. Önce siz aynaya bakın aynaya. Çünkü bu paralel örgüt sizleri parmağında oynatıyor. MHP'yi de CHP'yi de parmağında oynatıyor. Paralel örgüt iftiralarını CHP genel müdürünün eline veriyor. İftiralarını, çamurlarını onun üzerinden atıyorlar."

Başbakan Erdoğan, 2010'daki o kaset komplosunun sıradan bir olay olmadığını, gizlice kaydedilmiş görüntülerin internetten yayınlandığını ve bundan sonra eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başkanlığı bırakarak, yerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun geldiğini anımsattı.

Yeni internet düzenlemesi

Şu anda internetle ilgili yeni bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları aktardı:

"Niye? Bu iftiralar, yanlışlar, ahlaksız yayınlar olmasın diye bu adımları atıyoruz. Bakıyorum şimdi bazı çevreler nedense bu konuyu, yok düşünce özgürlüğünü, yok fikir özgürlüğünü engellemekmiş, böyle bi şey yok. İnternet kalkmıyor. İnternet tam aksine burada bir kontrol altına alınıyor. Günlerdir Bakanım bu konuyla ilgili bilgilendirmeler yapıyor ve böyle bir şeyin söz konusu olmadığını anlatıyor. Yani bu ahlaksızlıklar, yolsuzluklar devam mı etsin? Bu ülkede insanları itibarsızlaştırma hareketleri devam mı etsin? Günlerdir bu ülkede 3. köprüyü yapacak müteahhitler hakkında, çok ilginç,  42 milyar dolara mal olacak böyle 3. havaalanını yapacak olana, bunun yanında 3. köprüyü yapana kalkıyorlar bu tür dinlemeler üzerinden vuruyorlar. Bunlar hakkında davalar açıldı. Şimdi bu tür davalar açıldığı zaman bu insanların piyasadaki itibarları, bunların finans örgütleri, kuruluşları nezdindeki itibarı ne olur? Bu ülkeye ihanet değil de nedir, soruyorum sizlere?"

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında bu kişilerden birini eleştirdiğini belirterek, "Filanca STK'nın başından ayrılması gerekiyor' diyor. Bu zat oraya atamayla gelmedi, seçimle geldi. Oraya ne sen ne de ben atadım. Onu bu kuruluşun başına oranın üyeleri seçti. Dolayısıyla oradan ayrılmasını isteme talebi, hakkı sana ait değildir. Sen daha görev alanını bilmiyorsun, önce git şu görev alanını öğren. Bu ülkeye milyarlarca dolar yatırıma imza atan firmalar. Sen nasıl böyle bir şeyi istersin ya? Bu nasıl bir yanlıştır? Senin bu tür yanlış yaklaşımların senin ne yasalara uyan, ne ahlaka, edebe uyan bu tür yanlış yaklaşımların karşısında biz, bu ülkede taş üstüne taş koyan bu yatırımcıların her zaman yanında, arkasında duracağız. Dikkat et, yurt dışından gelmiyor, yurt içinden 5 firmamız 42 milyar dolarlık bir yatırımı yapıyor. Devlet bir kuruş para koymuyor. Kendileri paralarıyla, kredileriyle bunu yapıyor. 20 yıl burayı işletecekler, sonra da devlete bırakacaklar bu havalimanını. Sen bu insanlara kalkıyorsun bu saygısızlığı yapıyorsun. Teşekkür edeceğin yerde saygısızlık yapıyorsun. Bu nasıl siyasettir?" ifadelerini kullandı.

- İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Kartal Şile Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title