Haberler

Kartal Belediye Tiyatrosu Öğrencileri Mezun Oluyor

Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama öğrencileri, 2 yıllık eğitimlerinin ardından mezun oluyor.

Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama öğrencileri, 2 yıllık eğitimlerinin ardından mezun oluyor. Düzenlenecek törenle mezuniyet belgelerini alacak olan öğrenciler, 'Fareler ve Deliler' adlı oyunla izleyici karşısına çıkacak.

Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama öğrencileri 2 yıllık eğitimlerinin ardından mezun oluyor. 2012-2013 ve 2013- 2014 eğitim döneminde 'Diksiyon', 'Beden dili', 'Tiyatro tarihi', 'Oyunculuk teknikleri', 'Sahne bilgisi','Türk Tiyatrosu tarihi', 'İletişim ve drama teknikleri' gibi temel dersler ışığında eğitim gören 14 öğrenci, Kartal Belediyesi ve Kartal Halk Eğitimi Merkezi sertifikasıyla mezun olmaya hak kazandı. Mezun olacak 14 öğrenci, 21 Haziran Cumartesi saat 20. 00'de Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle mezuniyet belgelerini alacak. Öğrenciler törenin ardından 'Fareler ve Deliler' adlı oyunla izleyici karşısına çıkacak.

Tiyatro sanatına ilgi duyan ve bu sanatı icra etmek isteyen Kartallı gençleri özel yetenek sınavıyla kabul eden Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu, gençlerin talepleri doğrultusunda onları güzel sanatlar fakültesi sınavlarına hazırlayarak, tiyatro sahnesi ve televizyon yapımlarında rol almaları için yönlendirmelerde bulunuyor.

680 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERDİ

Eğitmenliğini ve Genel Sanat Yönetmenliğini Erdal Yıldırım'ın yaptığı Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu'nun özel yetenek sınavına 2013-2014 sezonunda 189 kişi katıldı, 22 kişi sınavı kazanarak eğitime hak kazandı. Bugüne dek 680 öğrenciye eğitim veren Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu'na başvurular, her geçen yıl artıyor. Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu'ndan mezun olan öğrencilerin bazıları çeşitli dizi ve filmlerde rol alıyor, bazıları eğitimlerine konservatuar ve ya güzel sanatlar fakültelerinde devam ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halk Eğitimi Merkezi Kartal Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title