Haberler

Karşıyaka Üniversitesine Kavuştu

Güncelleme:

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası ve Çok Amaçlı Spor Salonu'nun temeli Karşıyaka'da törenle atıldı.

Karşıyaka'da, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası ve Çok Amaçlı Spor Salonu'nun temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve EÜ Senato Üyeleri, hayırsever Ayşe Nejla Karadavut ve ailesi katıldı.

Tören, Karşıyaka Belediyesi Folklor Ekibi'nin zeybek gösterisi ile başladı. Başkan Akpınar, "Bizim için ölçülemez değerlerin temel atma törenindeyiz. Yaşadığımız bu sevinç, tarihe not düşme adına çok önemlidir. Bu alanın adı, top sahası olarak geçiyordu. Ama bugün Ayşe Nejla Karadavut'un bu alanı bağışlamasıyla bir sağlık tesisinin temelini atıyoruz. Şuan çok heyecanlıyız ve hep beraber tarihe tanıklık ediyoruz. Karşıyakalılara hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu mutluluk hepizin, Karşıyakamızın, İzmirimizin. Karşıyakamıza hayırlı uğurlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti'ne buradan bilim insanlarının yetişmesini temenni ediyorum. Katıldığınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz, "Ege Üniversitesi bugün, 60.yılını dolduran Ege'nin ilk üniversitesidir. Ege Üniversitesi, fakültelerinden bir kısmını ayırarak kendi içinden Dokuz Eylül Üniversitesi'ni çıkartmıştır. Dün 24 Kasım Öğretmenler Günü idi. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere eğitime hayatını adayan tüm öğretmenlerimiz adına, bugün 25 Kasım tarihinde bir eğitim fidanının açılış günündeyiz. Günümüz, bireyselliğin tavana vurduğu ve her şeyin çok önemli olup, tepeye fırladığı, başkasının başının üstüne basarak yükseldiğimiz, sorumluluk duygularının örselendiği, paylaşmanın hiç kalmadığı günleri yaşatıyor. Dolayısıyla bağış yoluyla bu sorumluluğu paylaşan, birlikte olma duygusunu yaşatan, kendileri de bunu yaşayan, katkı verenlere dolayısıyla Ayşe Nejla Karadavut'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

"KARŞIYAKA'YA BİRKAÇ FAKÜLTE DAHA GETİRMEK İSTİYORUZ"

Rektör Prof. Dr. Yılmaz, "Projenin bitiş süresi 18 ay olarak verildi ama umarım daha kısa sürede burayı hizmete açtığımızı görürüz. Biz, ilklerin Üniversitesi olarak ilk olmayı seviyoruz. Eğer bağışçılar bulunabilirse, bize imkan verilirse Karşıyaka'ya birkaç fakülte daha getirmek istiyoruz. İşte o zaman Karşıyaka'ya bir devlet üniversitesi açılmasının adımlarını atmış oluruz" diye konuştu.

Konuşmasına, Kanuni Sultan Süleyman'ın 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' sözünü söyleyerek başlayan Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel ise "Her şey birbiriyle karmaşık ilişkiler içinde yaratılmış. Halk dilinde 'Allah hakime ve hekime muhtaç etmesin ama yokluğunu da vermesin' denir. Gelişen ve karşılaşılan olaylar neticesinde insanoğlu eğiteme ve sağlığa yatırım yapmayı bir görev bilmiş. Standardı yüksek olan toplumlarda bu yatırımlar yerel yönetim, üniversite ve hayırsever işadamları marifetiyle gerçekleşiyor. Karşıyakamıza böyle bir yatırım yapılıyor olması bir yurttaş olarak beni son derece mutlu etti. O bakımdan hayırseverimize, rektörümüze belediye başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Program bağışçı Ayşe Nejla Karadavut'a plaket takdim edilmesi ve temelin atılması ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Mutlu Akpınar Ege Üniversitesi Candeğer Yılmaz Karşıyaka Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title