Haberler

Kars'ta, Mert'in Katilini Bulmak İçin Polis Her İhbarı Araştırıyor

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katili bulmak için kurulan özel ekipler her ihbarı değerlendiriyor.

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katili bulmak için kurulan özel ekipler her ihbarı değerlendiriyor.

Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın, İstasyon Mahallesindeki evlerinden 6 Nisan pazar günü çıkarak babası Yolcu Aydın'ın Faik Bey Caddesindeki telefoncu dükkanına yemek götürdü. Evine bir daha dönmeyen Mert'in cesedi 7 Nisan günü kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Karadağ çöplüğü civarında kullanılmayan boş tabyada bulundu. Mert Aydın'ın cenazesi 8 Nisan günü Asri Mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verilirken, Digor Pazarında yanında 40-45 yaşlarında bir adamla güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerin cinayeti çözmesi bekleniyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığından bu konularda deneyimli 5 kişilik bir ekibin Kars'a gelerek çalışmalara başladığını anımsatan Vali Eyüp Tepe, çocuğun tırnağından, kan ve dokularından alınan örneklerin Adli Tıp'a gönderildiğini, kentteki mobese kayıtlarını yine Ankara'dan gelen 2 uzmanın diğer görevlilerle birlikte incelediğini bildirdi. Polisin delilden suçluya ulaşma yöntemini uyguladığını ifade eden Vali Eyüp Tepe, 3 günden beri sokaklarda tepki eylemi veren vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti.

Öte yandan özellikle kadın ve çocuklar, Mert'in öldürülmesinin ardından polise ihbar yağdırıyor. Alınan her ihbarı değerlendiren ekipler, dün gece boyunca metruk binalar, inşaatlar, kale surlarında ve yıkılan insanlık anıtı çevresinde şüpheliyi aradı. Ancak gün doğumuna kadar devam eden aramalarda herhangi bir ize rastlanamadı - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mert Aydın Karadağ Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title