Haberler

Kars'ta Kuduz Vakası

Susuz ve Arpaçay ilçelerinde kuduz vakası görülen 4 ahır karantinaya alındı.

Kars'ın Susuz ve Arpaçay ilçelerinde kuduz vakası görülen 4 ahırın karantinaya alındığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikisi Susuz'da, ikisi de Arpaçay'da karantinaya alınan ahırlara havyan giriş çıkışlarının yasaklandığını belirterek, işletmelerin bulunduğu köylerde gerekli tedbirin alınarak aşılama yapıldığını, yapılmaya da devam edildiğini söyledi.

Kuduzun bulaşmasında etkili olan kedi ve köpeklerin de aşılandığını ifade eden Düzgün, "Aynı zamanda muhtarlık düzeyinde de eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızı kuduza karşı uyarıyoruz. Halk sağlığı müdürlüğüne haber ettik, ilgili işletmeyle ilgili çalışmayı yürütecek" dedi.

Karantina işleminin devam ettiğini ifade eden Düzgün, "Küçükbaşta 3, büyükbaşta 6 ay süresince karantina tedbirlerini uygularız ama 10 günde işletmedeki diğer hayvanlarda ölüm var mı diye hayvanların tamamını gözetim altında tutarız. Hastalık çıkan işletmelerdeki tüm hayvanlar gözetim altında. 10 gün boyunca diğer hayvanlarda çıkacak mı diye gözlem yapacağız. Çıkacak olursa tüm köyde karantina uygularız" diye konuştu. - Kars

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Düzgün Arpaçay Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title