Haberler

Karpuzdan Vazolar

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç.Dr.Mustafa Kemal Biçerli, ülke genelindeki 970 halk eğitim merkezinde geçen sene 4 milyonu aşkın kursiyerin meslek öğrendiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, ülke genelindeki 970 halk eğitim merkezinde geçen sene 4 milyonu aşkın kursiyerin meslek öğrendiğini söyledi.

Bursa Öğrenme Şenliği Kent Meydanı'nda açıldı. Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ve Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın de katıldığı şenlikte birçok meslek alanında stantlar açıldı. Börek ustalarının şovuyla renklenen stantlarda en çok ilgiyi Bursa Aşçılar Derneği üyesi ustaların yaptığı karpuz desenleri topladı. Jandarma ekipleri de güvenlik hizmetinde kullanılan alet ve cihazlar ile köpeklerin tanıtımını yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, vatandaşların çeşitli konularda bilgi sahibi olmalarını hedefleyen şenliğin 'öğrenme festivali' adı altında birçok dünya ülkesinde yapıldığını kaydetti. Biçerli, "Şenlik kelimesiyle eğitimin, öğrenmenin yararlı ve eğlenceli olduğunu vurgulamak istedik. İletişimde farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Öğrenmenin yaşı yok, geçmişten mezara kadar öğrenmeye muhtacız. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gelecek yıldan itibaren öğrenme şenliklerinin ülke geneline yayılmasında karalıyız" dedi.

Halk eğitim merkezlerine geçen yıl itibariyle 4 milyonu aşkın kursiyerin gittiğini belirten Biçerli, "Ülke genelinde 970 adet halk eğitimi merkezimiz var. Ülkemizde, halk eğitim merkezleri kılcal damarlara kadar işlemiş, küçük kasabalara kadar giden bir kurumdur. Biz, halk eğitim merkezleri olarak istihdama yönelik kurslar açma birimleri değiliz. Ama asli görevlerimizden birisi vatandaşın istihdam edilebilirliliğini artırmaktır. Greyder operatörlüğünden forklift operatörlüğüne kadar birçok meslek kursu açıyoruz. Geniş bir yelpazede kurs veriyoruz. Cenaze yıkamacılığından tangoya kadar değişik alanlarda ihtiyaca binaen kurslar veriyoruz. 12 kişi olması şartıyla her alanda kurs açabiliyoruz. Usta öğretici bulma konusunda sıkıntımız yok. Kurslarımızın yüzde 40'u mesleki kurslar başlığı altında değerlendirilecek kurslar. Bunların ne kadar istihdama geçtiğine yönelik net rakamlar yok elimizde. Kurslarımızın yarıya yakını mesleki eğitim kursları. Kültür ve hobi kurslarını asla küçümsemiyoruz, ancak daha fazla mesleki kurslar açmak istiyoruz" diye konuştu.

Bursa Öğrenme Şenliği 1 Haziran Cumartesi gününe kadar açık olacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Biçerli Öğrenme Şenliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title