Haberler

Karı Kocanın Orman Yangını Nöbeti

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki orman işletme müdürlüğünde görev yapan Hüseyin Gencer, bin 300 metre zirvedeki Karadağ yangın gözetleme kulesinde eşiyle yangın nöbeti tutuyor.

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki orman işletme müdürlüğünde görev yapan Hüseyin Gencer, bin 300 metre zirvedeki Karadağ yangın gözetleme kulesinde eşiyle yangın nöbeti tutuyor.

Karadağ'ın zirvesine konuşlanan yangın gözetleme kulesinde yaklaşık 30 bin hektarlık orman alanını haftanın 7 günü 24 saat kesintisiz dürbünle takip eden çift, görülen en ufak dumanda yangın ekiplerini harekete geçiriyorlar.

Hüseyin Gencer, 1995'te Akhisar Orman İşletme Müdürlüğünde yangın işçisi olarak göreve başladığını ve son 8 yıldır görevine yangın gözetleme kulesinde devam ettiğini, eşinin de yanında olmasının kendisi için bir şans olduğunu anlattı.

Yangın gözetleme kulesinin mutfağı başta olmak üzere tüm yaşam alanlarının evlerindeki konforu aratmayacak düzeyde olduğunu, gözetleme ve haberleşme görevini eşiyle nöbetleşerek yaptıklarını ifade eden Gencer, kızı Sevgi Gencer'in de (18) bazı zamanlar yanlarında kaldığını kaydetti.

"Önemli bir görevi yerine getiriyorlar"

Akhisar Orman İşletme Şefi Müjde Kaya Alaca ise Karadağ Yangın Gözetleme Kulesi'nin 6 ay boyunca orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarında kendileri için çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

Alaca, bin 300 metre yükseklikte olmasına rağmen gözetleme kulesinde personelin rahat ve güvenli şekilde görevlerini yapmaları için her türlü konforu düşündüklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Karadağ Akhisar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title