Haberler

Kardeşliğimizi Perçinleme Günü

Güncelleme:

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kestel İlçesine bağlı Baba Sultan mahallesinde 638. Baba Sultan Hazretlerini Anma Günü etkinliğine katıldı.

Bu yıl 638.'si düzenlenen ve adeta bayram havasında geçen Baba Sultan Hazretlerini anma töreninde çevre illerden gelen misafirlerin çokluğu gözlerden kaçmadı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program mevlidi şerif ve dualarla devam etti.

"Gün, kardeşliğimizi perçinleme günüdür."diyen Vali Karaloğlu, sözlerine: "Milletçe, Ramazanın rahmet ikliminden yeni çıkmış bayram sevinci ile doyasıya yaşarken, hepimizi üzen ve derinden yaralayan elem verici hadiselere maruz kaldık. Bu milletin tokadının tesir ve gücünden haberdar olamayan bazı bedbahtlar, küresel ölçekte fitne ve fesat amaçlı sergilenen bir takım oyunlara ülkemizi de çekmeye çalıştılar. Doğu ve güneydoğu bölgelerimizin bazı yerlerinde meydana gelen menfur saldırılarda, pek çok masum kardeşimiz, hayatını kaybetti, polisimiz, askerimiz şehit oldu. Saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehit edilen polis ve askerlerimize Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

Değerli dostlar bir beldeyi fethedebilmek için kılıç kullananabilirsiniz ama kılıçla fethettiğiniz beldede 700 sene sürecek bir medeniyeti sadece kılıç ile ayakta tutamazsınız. Orada size gönülleri fethedecek, gönüllerin anahtarı elinde olan ulu insanlara ihtiyacınız olur. İste Osmanlı'nın kuruluşunda Osman Bey gibi, Orhan Gazi gibi, Yıldırım Beyazıt gibi kıymetli devlet adamlarımızın yanında, onların kılıçla fethettikleri topraklarda yaşayanların kalplerin kazanacak, kalplerini fethedecek ulu insanlar vardı. O Ulu İnsanlar Bursa'mızı Ulu Şehir yaptılar. İşte onlardan en önemlisi, Bursa'nın kuşatmasında bizzat yer almış olan Baba Sultan'ın manevi huzurundayız. Onu anmak üzere 638. kez bir aradayız.

Değerli dostlar, Ulu İnsanlar öldükten sonra kıymetlerini kaybetmezler. Onlar ebediyete göç etmiş olsalar bile gönülleri fethetmeye devam ederler. Yıllar geçtikçe onların kıymeti toplum tarafından daha çok anlaşılır ve bilinir. Evet 638 yıl önce bu topraklarda yaşamış bir büyük insanı anmak için buradayız. O kıymetinden hiç bir şey kaybetmedi. Bu topraklar, bu topraklarda yaşayan insanlar, onların kurmuş olduğu sevgi medeniyetini, merhamet medeniyetini, hürmet medeniyetini devam ettirmek üzere halen bu topraklardayız.

Değerli dostlar birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi, aramızdaki muhabbeti devam ettirmek durumundayız. Nasıl ki bu topraklarda Osmanlı İmparatorluğu kurulurken insanların inancına, meşrebine, mezhebine bakılmaksızın birlik ve kardeşlik içerisinde bir sevgi medeniyeti oluşturulduysa bu gün de yine birliğimizi dirliğimizi muhafaza etmek için farklılıklarımızı bir ayrılık ve fitne unsuru olarak değil önemli bir zenginlik kaynağı olarak görmek durumundayız. Farklılıklarımız üzerinden kavga etmek tartışmak, çekiştirmek, bizi zaafa uğratır. Allah vermesin Devletimizi zaafa uğratır. Buna hiçbirimizin hakkı yok onun için Baba Sultan'ın açmış olduğu bu Ulu Yolda yine birliğimizi, dirliğimizi muhafaza ederek bir olarak, diri olarak, iri olarak kıyamete kadar bu topraklarda var olmak durumundayız.

Bu organizasyonu yapan başta mahalle halkımız olmak üzere katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Baba Sultan Hazretlerini ve onun yolunda gidenlerini, birliğimiz ve beraberliğimiz için şehit olanları rahmet, minnet ve dualarımızla tekrar yad ediyor, bu güzel birlik tablosunu oluşturan herkese İlin Vali'si olarak teşekkür ediyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum." şeklinde devam etti.

Baba Sultan'ın kabrini ziyaret ettikten sonra vatandaşlara pilav ikram eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, etkinlik sonunda çınar altında Baba Sultanlılar ile sohbet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Münir Karaloğlu Baba Sultan Kestel Güncel Haberler

title