Haberler

Kardeş Şehir Gölcük ve Ortahisar Belediyesi

Güncelleme:

Her iki şehrin belediye meclislerinde alınan kararlarla 'kardeş şehir' protokolü Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda imzalandı.

İmza Törenine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Meclis üyeleri, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Meclis Üyeleri Nazım Usta, Sedat Kul, Davut Uzun,Özgür Yılmaz ve Gölcük Trabzonlular Derneği Başkanı Selami Bulut ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, " Ortahisar Belediyesi olarak Kardeş Şehir uygulamamızın bir örneğini gerçekleştiriyoruz, Gölcük Belediye sini'de kardeş şehir olması için meclis kararımızı aldık, bugünde bunun imza törenini gerçekleştireceğiz. Kardeş şehir uygulamamızla birlikte hem şehirlerimiz arasındaki dayanışmayı hem şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımızla dayanışma kültürünü pekişmesini hemde ilçe belediyelerimizle birlikte olan tecrübe paylaşımlarımızı ve daha geniş kavramda milli birliğimizi milli beraberliğimizi bu dayanışma kültürümüzü geliştirmeyi amaçlıyoruz.Daha yaşanabilir şehir hedefine ulaşabilmek için tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Ortahisar Belediyesi olarak hem ülkemiz olarak hemde uluslar arası alanda dış ülkelerdeki kardeş belediyecilik uygulamalarını gerçekleştiriceğiz. Bugün Gölcük Belediyesi ile Kardeş Şehir Protokolünü imzalayacağız.Çok değerli bir Başkanımız var teşrif ettiler Mehmet Ellibeş Başkanımız sağolsunlar.İnşallah Meclis Üyelerimizle ve Kaymakamımızla beraber bir program dahilinde bizde bunun mukabil ziyaretini Gölcük'e yapacağız. Her iki İlçemize de Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

KÖKTEN GELEN BİR KARDEŞLİĞİMİZ VAR

Değerli hemşehrilerim hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Burada olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Ben bu Kardeşliğin gelecekte güzel günlere bir altlık olacağını inanarak hepinizi tekrar sevgilerimi iletiyorum. Gölcük Türkiye'nin her Mozağidir ve Türkiye'nin her bölgesinden her yöresinden insanların gelip yerleştiği Gölcük'ü oluşturduğu sağlıklı, huzurlu yaşadığı bir kent. Donanma Kenti Olarak bilinir ve asrın felaketini yaşadık biliyorsunuz bu vesile ile tüm deprem şehitlerimize Allahtan Rahmet diliyorum. Türkiye'nin Mozağiyi olan Gölcük'ümüzde çok sayıda Trabzonlu Hemşerilerimiz yaşamakta. Bende aslen Artvinliyim atalarımız Osman Rus harbinde Gölcük'e göç etmişler oraları yurt edinmişler o gün bugündür oralarda yaşıyoruz. Nihayetinde zaten bu bir resmi imza kardeşliği olacak ama zaten kökten gelen, tarihten gelen bir kardeşliğimiz var.Bundan sonrada birlik ve beraberliğimizin yardımlaşma ve dayanışmamızın temelini burada oluşturacağız. Sizide en kısa zamanda Gölcük'te ağırlamak istiyoruz. Bu Kardeşliğimizin Hayırlı olmasını yüce Allahtan diliyorum "dedi.

BİRLİĞİMİZİ ORTAYA KOYDULAR

Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu ise Türkiye'nin birliğini ortaya koyan kardeşlik protokolüne imza attıkların için her iki belediye başkanını tebrik ederek "Diyarbakır'da Erzincan'a kadar memleketin her tarafında çalıştım. Her tarafın motifini, güzel duygularını gördüm. En son Körfez'i gördüm. Orada nasıl coşkulu insanlar varsa, burada da aynı şekilde coşkulu insanlar var. Kaymakam olunca böyle güzel şeyleri yaşamak mümkün oluyor, memleketin yedi tarafına gidebiliyorsunuz. Ben bir kez daha belediye başkanlarımızı, sayın meclis üyelerimizi, böylesine hayırlı bir şeyi başlattıkları için tebrik ediyorum. Türkiye'nin birliğini ortaya koyan bir fotoğrafa imza atmışlar. Katkısı olanları ve herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ulusal Fotoğraf yarışmalarında ödül alan Gölcük'ü tanıtıcı fotoğrafların yer aldığı sergi büyük beğeni topladı. İki Başkanın ilçelerine özel hediyeleri birbirine takdiminin ardından imza töreniyle program son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mahmut Şirinoğlu Mehmet Ellibeş Ortahisar Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title