Haberler

Kardemir D.ç. Karabükspor Genç Yeteneklerin Peşine Düştü

Kardemir D.Ç.Karabükspor'un 'Kardemir D.Ç Karabükspor Genç Yeteneklerini Seçiyor' projesi başladı.

Kardemir D.Ç. Karabükspor'un 'Kardemir D.Ç Karabükspor Genç Yeteneklerini Seçiyor' projesi başladı.

Karemir D.Ç. Karabükspor'un girişimleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Karabük Üniversitesi ve ASKF Başkanlığı'nın ortaklığıyla 'Kardemir D.Ç Karabükspor Genç Yeteneklerini Seçiyor' projesinin açılışı yapıldı. Beşbinevler Mahallesi Sentetik Saha'da yapılan açılışa Karabük Valisi İzzettin Küçük'ün yanı sıra, Kardemir D.Ç. Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin, daire müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Projeye 11 okuldan 165 öğrenci katılırken, projenin amacı genç yeteneklerinin keşfedilmesinin yanı sıra gençlere rekabet ve fair play duygusunu kazandırmak olduğu belirtildi.

Kardemir D.Ç. Kulüp Başkanı Nevzat Şahin yaptığı açılış konuşmasında, "Kardemir D.Ç Karabükspor Genç Yeteneklerini Seçiyor' sloganıyla başladığımız bu proje Karabük ve Türkiye de bir ilk olacaktır. 2001-2002 doğumlu futbolda yetenekli çocukların tespitini yapmak, geleceğe hazırlamak, Karabükspor ve Türk sporunun hizmetine hazırlamaktır. Karabükümüzde futbol kulüplerinin sayısını artırarak futbolda sinerji oluşturmaktır. Karabük'ümüzde futbolu kalkındırmak istiyorsak, okullarımıza futbolu sokmak zorundayız. Kardemir D.Ç Karabükspor ile proje ortaklarımız Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Karabük Üniversitesi ve ASKF Başkanın işbirliği ile 28 Aralık 30 Mart tarihleri arasında 11 okul ve 165 öğrenicinin katılımı ile gerçekleştirmeye çalıştığımız proje başarıya ulaşacaktır. Bugün Spor Toto Süper Lig'de başarıyla mücadele eden kulübümüzün öz kaynağını oluşturacağını düşündüğümüz projeyi sosyal sorumluluk projesi olarak görmekteyiz. İlimizdeki genç, dinamik nüfusu en iyi şekilde yetiştirilmesi öğrencilerimizin spora teşvik edilmesi, gelişimlerini sağlıklı şekilde tamamlayabilmeleri, yetenekli olanların fark edilmeleri Karabükspor, Türk futbolu ve milli takımımız açısında da çok önemlidir. Projemizin en önemli ayağı olan okullarımızın desteği, aile ve öğretmenlerimizin desteği hiçbir zaman göz ardı edilmeyecektir. Aynı zamanda bu proje Ovacık Spor Lisesi ile Karabük Üniversitemiz, Spor Yüksek Okulumuzun ve akademimizin alt yapısını oluşturacaktır. Spor kardeşlik bağlarını güçlendirir" dedi.

Karabük Valisi İzzettin Küçük ise, Kardemir D.Ç Karabükspor'un herkesi gururlandırdığını söyleyerek, "Türkiye'de 2012'yi mutlulukla bitiren nadir illerden birisiyiz. Güzelliklerle gururla ismimiz Türkiye'de anıldı, bu gururu yaşatan güzelliklerden bir tanesi Karabükspor'du. İsim vermem doğru olmaz, büyük takımlara karşı aldığımız haklı galibiyet, bütün ülkede yankı buldu. Dalga dalga her yere dağıldı. Vali olarak arayanlara cevap vermekte zorlandım, 'Ne oluyor? Birileri sizi tutsun' diye espriler oldu. Gerçekten bize bu mutluluğu yaşattığı için Karabükspor'a bütün takıma teşekkür ediyorum. Bu başarı aynen devam edecektir. Karabükspor ligde oynadığı maçlarla mutluluk verirken, şimdi de böyle sosyal sorumluluk projesi ismiyle gençlerimizin de bu spor alanlarında daha çok yer alması için proje yapıyor. Bu il ilk kurulduğunda sanayi şehriydi, sonra Safranbolu'yla diğer ilçeleriyle turizm şehri oldu. Üniversitemizin büyümesiyle ve Türkiye'de üniversite giriş sınavlarıyla aldığı büyük başarıyla öğrenci şehri de oldu, şimdi amacımızı spor şehri olmak. Gerçekten bunu hak ediyor. Son yıllarda alt yapıya yönelik büyük yatırımlar yapılıyor. İlimizin bu alt yapı potansiyelini güçlendirecek, sahalarını, statlarını, kapalı spor salonlarını güçlendirecek iki büyük projenin yer tahsisi gerçekleşti. Biri gençlik merkezi diğeri de makas başında kapalı spor salonu. İlçelerimizde halı saha veya sentetik çim saha altında pek çok inşaat devam etmekte. Şuanda normal ebatlarda bir sentetik çim saha yapımı devam etmekte. Bütün bu faaliyetlerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarım saha üzerine 4 ayrı takım halinde futbol maçı yapılarak, genç yetenekler seçilmeye başlandı. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Milli Eğitim Müdürlüğü Nevzat Şahin Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title