Haberler

Kardan Adam Şenliği'nde Kayarken Düşen 22 Kişi Yaralandı

Güncelleme:

Rize'de Ayder Yaylası'nda düzenlenen Kardan Adam Şenliği'nde, otomobil şambrelleri, branda ve naylon şişme botlarla kaymaya çalışan 2'si ağır, 22 kişi yaralandı.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda bu yıl 9'uncusu düzenlenen Kardan Adam Şenliği, ikinci gün etkinlikleriyle sona erdi. Şenliklerde otomobil şambrelleri, branda ve naylon şişme botlarla kaymaya çalışırken takla atan ve düşen 2'si ağır, 22 kişi yaralandı.

SAATLERCE HORON TEPTİLER

Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Çamlıhemşin Belediyesi ve Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Ayder Kardan Adam Şenliği'nin ikinci günü horon oynanmasıyla başladı. Kar üstünde saatlerce horon tepenler doyasıya eğlendi.

ÜST ÜSTE KAZALAR YAŞANDI

Şenlikte, daha sonra da kayak etkinlikleri gerçekleştirildi. Otomobil şambrelleri, branda ve naylon botlarla kayak yapanların bazıları takla attı, bazıları düştü, kimileri ise duramayarak kalabalığın içine daldı.

2 KİŞİ AĞIR YARALANDI

Kayak sırasında yaralananlara sağlık görevlileri müdahale etti. Kazaların artması üzerine jandarma, şambrelleri toplayarak kaymayı yasakladı. 2 gün boyunca süren etkinliklerde omuzu kırılan ve beyin travması geçiren 2 kişi ağır yaralanırken, vücutlarında çeşitli kırıklar oluşan 22 hafif yaralı da hastanede tedavi altına alındı.

"KARDAN KARADENİZLİ UZAYLI"

Şenliklerde kardan adam yapma yarışması da düzenlendi. Etkinliklerde birbirinden değişik kardan adamlar yapılırken, bazı yarışmacılar uzaylıya benzettiği kardan adama 'Kardan Karadenizli uzaylı' adını verdi.

YARIŞMACILAR ÖDÜLE DOYDU

Şenliklerde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik kapsamında Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen tüfekli atış sporu olan Biatlon Türkiye Şampiyonası'nda dereceye girenler de madalyalarını aldı. Şenlikler yöresel sanatçıların konserleri ile sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çamlıhemşin Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

ressam:

zavalli sarhos lazlar, , acinacak durumdalar. .

6
1
yanıtYanıtla
Erdem.:

Türkiye nin en sevilmeyen şehir Rize. . .

0
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title