Haberler

Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, karayollarında trafik güvenliğinin önemine işaret ederek, "Trafiğin üç ana unsuru yol, araç ve insandır.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, karayollarında trafik güvenliğinin önemine işaret ederek, "Trafiğin üç ana unsuru yol, araç ve insandır. Ülkemizin trafik sorununu çözmek için bu üç ana unsur üzerinde çalışmak gerektiği açıktır" dedi.

Bakan Bilgin, İçişleri Bakanı Selami Altınok'un da katıldığı ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen 6. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'nin açılışında, yurt içi taşımacılığında en çok kullanılan ulaşım şeklinin karayolu olduğunu söyledi.

Şehirleşme ve sanayileşme süreci sonucunda araç ve sürücü sayılarının da hızla arttığına dikkati çeken Bilgin, trafik sorununun tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de öncelikli alanlardan biri haline geldiğini dile getirdi.

Bilgin, "Son 10 yılda, nüfus yüzde 8, sürücü sayısı yüzde 53 ve motorlu araç sayısı yüzde 69 artarken, trafik kazası sayısı yüzde 93, bu kazalardaki yaralı sayısı ise yüzde 85 yükselmiştir. Bu hızlı artışa rağmen sevindirici olan ise bu kazalardaki ölü sayısında yüzde 22 azalma sağlanmış olmasıdır" diye konuştu.

Karayolu trafik güvenliğinin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı için özel bir önem arz ettiğine işaret eden Bilgin, trafik sorununu çözmek için trafiğin üç ana unsuru olan yol, araç ve insan üzerinde çalışmak gerektiğini bildirdi.

2002'den bu yana geçen 13 yıllık sürede 17 bin 898 kilometre bölünmüş yol yapıldığını dile getiren Bilgin, şöyle konuştu:

"13 yılda ulaşılan bu rakamın Cumhuriyetin ilanından 2002'ye kadar geçen 80 yılda yapılan 6 bin kilometrelik yolun yaklaşık 3,5 katı olduğu dikkate alındığında ne kadar büyük bir gelişme olduğu açıkça görülmektedir. Bu rakamlara başka bir açıdan baktığımızda ise 2002'ye kadar bölünmüş yollarla bağlanan 6 ilimiz varken, bu rakamın son 13 yılda 75 ile çıkarıldığı görülmektedir. Bu sayede ölümlü kaza sayısında da büyük ölçüde azalma olmuştur. Hedefimiz  bölünmüş yol ağını 2018 yılında 29 bin 272 kilometre, 2023 yılında ise 36 bin 500 kilometreye çıkarmaktır."

Trafiğin diğer temel unsuru olan araçların güvenliğini sağlamak üzere "Araç Muayene İstasyonlarının Modernleştirilmesi Projesi"nin hayata geçirildiğini anlatan Bilgin, Avrupa'nın en modern ve en ileri teknolojisine sahip araç muayene istasyonları kurularak araçlara ciddi bir fenni muayene yapıldığını kaydetti.

Ekonomik ve teknik ömrünü dolduran ticari araçların piyasadan çekilerek hurdaya ayrılması projesi hakkında da bilgi veren Bilgin, bu projeyle 1990 ve daha eski model 118 bin 560 ticari aracın yaklaşık 582 milyon lira ödenerek hurdaya ayrıldığını bildirdi.

Bilgin, Bakanlık olarak aşırı yüklemelerin sebep olduğu olumsuzlukların önüne geçmek için yolcu ve yük trafiğinin yoğun olduğu karayollarında, modern ve ileri teknolojiye sahip, ülke genelinde toplam 96 adet yol kenarı denetim istasyonu faaliyet gösterdiğini söyledi.

Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi ile ülkede karayolu ulaşımı ve trafik güvenliğine ilişkin sorunların çok yönlü bir şekilde ele alınarak bilimsel öneri ve değerlendirmeler ışığında çözüm önerilerinin geliştirildiğini ifade eden Bilgin, "Sempozyum, akademisyenler, uygulayıcılar ve ilgili sektör temsilcilerinin bir araya gelerek karşılıklı bilgi, yöntem ve deneyimlerin paylaşıldığı, trafik sorununun bütün yönleriyle tartışıldığı ve çözüm önerilerinin geliştirildiği uluslararası bir platform haline geldi" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Bilgin, sergi alanını gezdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title