Haberler

Karayolları Genel Müdürlüğü Önünde Eylem

Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen taşeron işçileri, kadro verilmesini talep etti.

Türk-İş'e bağlı Yol-İş Sendikası üyesi taşeron işçileri, kadro verilmesi için çalıştıkları Karayolları Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden otobüslerle gelen çok sayıda işçi, Karayolları Genel Müdürlüğü önünde, İnönü Bulvarı'nda toplandı.

"Taşeron sistemi öldürüyor", "Yargı kararı uygulansın, adalet yerini bulsun", "Ant içtik kadromuzu alacağız" gibi dövizler taşıyan ve pankart açan grup, çeşitli sloganlar da attı.

Şehitler ve iş kazalarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunan işçiler, daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Türk-İş Genel Başkanı Ergü Atalay, daha önce bu meseleyi anlattıklarını, gitmedikleri kapı kalmadığını vurgulayarak, konuyu sonlandırana kadar işçilerle beraber olacaklarını anlattı.

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar da kadrolarını vermeyenin aslında siyasal iktidar olduğunu öne sürerek, "Hala bu insanlar köle gibi taşeron emrinde mi çalışsın istiyorsunuz?" dedi.

Ağar, mahkemenin verdiği kararın Yargıtay tarafından onandığını, ancak Karayolları Genel Müdürlüğü taşeron işçilerinin 3 yıldır kadroya almadığını belirtti.

"Kadro vermek için başımıza bir şey mi gelmesi bekleniyor?" diye soran Ağar, "Ölmeden bize sahip çıkın" ifadesini kullandı.

Ağar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "İşçiler, hakkınızdan vazgeçmeyin" dediğini ve kendilerinin de haklarından vazgeçemeyeceklerini söyledi.

Grup daha sonra dağıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Karayolları Genel Müdürlüğü Türk İş Türkiye Politika Güncel Haberler

title