Haberler

Karayalçın'dan Şişli Açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Şişli Belediyesi’ndeki tartışmaların yargıya taşınmasına ilişkin, 'Bu adli bir olaydır.

Karayalçın "Olayda siyasetçilerin adlarının geçmesi olayı siyasi bir olay yapmaz. En ufak bir ihlal söz konusuysa, herhangi bir normu, herhangi bir kuralı, herhangi bir yasayı, herhangi bir anlayışı en ufak şekilde bir ihlal söz konusuysa CHP olarak onun gereğini yapmakta asla tereddüt etmeyiz” dedi. 

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na getirilen Murat Karayalçın, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Ankaralı partililerle vedalaştı.

Etkinlik öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Karayalçın, Şişli Belediyesindeki tartışmaların yargıya taşınmasını ve Şişli Belediye Başkanı Yardımcılığına Uğur Erhan Dinçer’in atanmasıyla ilgili sorulan soruya, “Bu adli bir olaydır. Siyasi bir olay değildir. Olayda siyasetçilerin adlarının geçmesi olayı siyasi bir olay yapmaz. Bir süreç işletilmektedir. O sürecin sonunu, soruşturma sürecinin sonucunu beklemek durumundayız. O sonucun, yani adli soruşturma sürecinin sonucunun siyasi sonuçları da olabilir kuşkusuz. Onu dikkate alacağız. Onu değerlendireceğiz. Onun sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu konuda son derecede açığız, kararlıyız. En ufak bir ihlal söz konusuysa, herhangi bir normu, herhangi bir kuralı, herhangi bir yasayı, herhangi bir anlayışı en ufak şekilde bir ihlal söz konusuysa CHP olarak onun gereğini yapmakta asla tereddüt etmeyiz. Genel Merkezimiz kararlı. Bende İstanbul İl Başkanı olarak o kararlılığı taşıyorum” diye konuştu.

Böyle bir yargılama süreci yaşanırken, soruşturma süreci yaşanırken bunun 4 bakanla ilgili soruşturmayla ilişkinin kurulmasının istendiği izlenimini aldıklarını bildiren Karayalçın, “Bu boşuna bir çabadır. Burada yolsuzluk söz konusu değildir” dedi.

Genel seçim ile ilgili projelerine ilişkin ise Karayalçın, “Projelerimiz olmaz olur mu. Hedefimiz iktidara gelmek. Hedefimiz CHP’yi iktidar yapmak. Genel Başkanımızı da Başbakan yapmak” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Karayalçın İstanbul Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title