Haberler

Karaya Çıkan Caretta Caretta, Köpeklerin Saldırısına Uğradı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Olayı gören vatandaşla röportaj- Kumsaldaki kan izleri- Yaralı carettanın güneşte kurumaması için üzerine su dökülmesi - Ayşen Belpınar ile röportaj - Yaralı caretta carettadan detay görüntüler - Milli paklar yetkililerinin ölü kaplumbağayı taşımaları Karaya çıkan caretta caretta köpeklerin saldırısına uğradı- Mersin'in Anamur ilçesinde yumurtlamak için sahile çıkan caretta caretta türü deniz kaplumbağası başıboş köpeklerin saldırısı sonucu öldü Mersin'in Anamur ilçesinde yumurtlamak için sahile çıkan caretta caretta türü deniz kaplumbağası, başıboş köpeklerin saldırısı sonucu öldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Olayı gören vatandaşla röportaj- Kumsaldaki kan izleri- Yaralı carettanın güneşte kurumaması için üzerine su dökülmesi - Ayşen Belpınar ile röportaj - Yaralı caretta carettadan detay görüntüler - Milli paklar yetkililerinin ölü kaplumbağayı taşımaları Karaya çıkan caretta caretta köpeklerin saldırısına uğradı- Mersin'in Anamur ilçesinde yumurtlamak için sahile çıkan caretta caretta türü deniz kaplumbağası başıboş köpeklerin saldırısı sonucu öldü Mersin'in Anamur ilçesinde yumurtlamak için sahile çıkan caretta caretta türü deniz kaplumbağası, başıboş köpeklerin saldırısı sonucu öldü. Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Anamur sahiline denize girmek için gelen vatandaşlar, başıboş köpeklerin, yumurtlamak için sahile çıkan deniz kaplumbağasına saldırdığını gördü. Caretta carettayı köpeklerden kurtarmaya çalışan vatandaşlar, durumu gönüllü takipçi Ayşen Belpınar'a bildirdi.Olay yerine gelen Belpınar, Anamur Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlilerine haber verdi. Bir taraftan da yaralı kaplumbağanın ölmemesi için üzerine deniz suyu döktü. Tüm çabalara rağmen ölen caretta caretta, uygun bir yere gömülmek üzere yetkililerce kıyıdan alıp götürüldü.Gönüllü caretta caretta takipçisi Belpınar yaptığı açıklamada, benzer bir olayın önceki gün yaşandığını belirterek yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.Önceki gün aynı şekilde yaralanan kaplumbağayı Mersin'e gönderdiklerini ancak yaşamasının mümkün olmadığı için uyutulduğunu anlatan Belpınar, "Bu yaralama olayı ondan daha da beter durumda. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Elimden geldiğince ilgilileri haberdar ediyorum. Kaplumbağalara saldıran köpeklerin neden toplanmadığını da anlamıyorum. Bu saldırıları, biri siyah ikisi sarı üç köpeğın gerçekleştirdiğini yetkililere haber verdik. Buna rağmen yetkililer bir şey yapmadı. Daha ne kadar anaç kaplumbağanın ölmesini bekleyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Anamur Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

çiçek:

Herhalde köpeklerin insanları da yemesini bekliyorlar. Ben bukadar doğal güzelliği olan ama bir bu kadar da geri kalmış başka bir yer görmedim. Duyarsızlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title