Haberler

Karate Milli Takımı Hollanda Açık'a Katılacak

Milliler, Dünya Karate Federasyonu’nun önemli organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier Lig’in üçüncü etabı Hollanda Açık turnuvasında mücadele edecek.

Karate Milli Takımı, Dünya Karate Federasyonu'nun önemli organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier Lig'in üçüncü etabı, Hollanda Açık turnuvasına katılacak.

Türkiye, 8-9 Mart tarihlerinde yapılacak organizasyonda 6 kadın, 10 erkek sporcu mücadele edecek.

Karate Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Karate Milli Takımı, 1-4 Mayıs tarihlerinde Finlandiya'nın Tampere kentinde yapılacak 49. Avrupa Büyükler Şampiyonası hazırlıklarını, milli takım kampında sürdürüyor.

Kamp süresince çeşitli turnuvalara katılan milliler, dünya karatesinin en prestijli organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier Lig'in üçüncü etabında mücadele edecek.

Karatenin "Şampiyonlar Ligi" kabul edilen Premier Lig'in üçüncü etabı Hollanda Açık, hafta sonu gerçekleştirilecek. Almere kentinin evsahipliği yapacağı, 55 ülkeden 728 sporcunun mücadele edeceği müsabakalara Türkiye, 6'sı kadın toplam 17 sporcuyla katılacak.

Hollanda Açık'ın ilk gününde kata ile kumite finalleri yapılacak. Kadınlarda Serap Özçelik ile Büşra Tosun 50, Tuba Yakan ile Aydan Akbulut 55, Ece Yaşar da 61 kiloda mücadele edecek. Erkeklerde ise Aykut Kaya 60, Ömer Kemaloğlu 67, Serkan Yağcı, Erman Eltemur ve Mustafa Utku Şahin de 75 kiloda yarışacak.

Müsabakaların ikinci gününde 2 kadın, 5 erkek milli sporcu tatamiye çıkacak. Merve Çoban 68, Meltem Hocaoğlu da +68 kiloda yer alırken, erkeklerde 84 kilo mücadelesine Gökhan Gündüz ile Uğur Aktaş, +84 kiloda da Enes Erkan, Yaser Şahintekin ve Rıdvan Kaptan çıkacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Erkek Milli Takım Teknik Direktörü Murat Delihasan, geçen ay başladıkları kampın iyi geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar iki turnuvaya katıldık. Genel durumumuz gayet iyi, sporcularımızın moralleri gayet yerinde. Diğer ikisine göre daha ciddi bir turnuva ama biz hiçbir zaman bu tarz turnuvalarda iyi sonuç hedeflemiyoruz. Amacımız, turnuvalarda eksiklikleri görmek. Sporcularımızın, hedef şampiyonlarda yapabileceklerinin farkına varabilmelerini, yapmak istedikleri şeyleri denemeleri sağlamak. Onun için yüzde yüz sonuç beklemiyoruz. Uluslararası şampiyonalarda mücadele verecekleri olası rakipleri karşısında istenilen düzeye ne kadar gelmiş, bunları görmek istiyoruz."

Kadın Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Erçin de Avrupa Karate Şampiyonası kamp çalışmalarının iyi gittiğini ve takımın havasının iyi olduğunu ifade ederek, "Sporcularımız istekli ve heyecanlı. Ancak Hollanda'daki turnuvada başarıdan ziyade bugüne kadar yaptırdığımız antrenmanların sporcularımıza neler kazandırdığını görmek istiyoruz. Eksiklerimizi tespit ederek Avrupa Şampiyonası hazırlık programımızı şekillendireceğiz. Asıl hedefimiz, Finlandiya'daki Avrupa Şampiyonası'nda madalyalar almak" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Hollanda Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title