Haberler

Mahkeme Polisleri Dinlemeden Karar Verecek

Güncelleme:

Polislere yönelik operasyonda mahkeme, ifadesi alınmayan şüphelilerle ilgili dosya üzerinden hüküm verme kararı aldı.

22 Temmuz tarihinde polislere yönelik yapılan operasyonla ilgili mahkeme, ifadesi alınmayan şüphelilerin, dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar verilmesine, dosyanın kapsamlı oluşu gözetilerek kararın saat 21.00'de tüm şüpheli ve avukatlarının yüzlerine adliyenin en geniş salonunda okunmasına karar verdi.

SORGU KİLİTLENDİ

Yaklaşık 86 saattir devam eden sorgunun sonunda İstanbul 3'üncü Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek, 29 Temmuz 2014 itibari ile 49 şüpheliden 32'sinin savunmasının alındığını geri 17 şüphelinin kaldığını hatırlatarak, sorgunun kilitlendiğini ve dosya üzerinden karar vereceğini söyledi.

HAKİM ÇİÇEK'İN KARARI

3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek, hala 17 şüphelinin sorgusu tamamlanmamasına rağmen sorgulama işlemine son verdi. Çiçek, toplam 32 şüphelinin sorgusunun tamamlanmasından sonra saat 16.15'te, sorgulamanın tamamlandığına ilişkin bir ara karar verdi.

Toplam 49 şüpheli polis memuru için 26 Temmuz 2014 tarihinde saat 13.00'te sorgulamanın başlandığı belirtilen kararda 32 şüphelinin sorgusunun tamamlandığı, geriye 17 şüphelinin kaldığı açıklandı. Kararın bundan sonraki bölümünde "Ancak gelinen süreçte şüpheli müdafilerinin savunma yaptırmamaları konusunda direnç gösterdikleri, sürekli talepler olduğu, bu talepler reddedilmesine rağmen bu taleplerin bir sonunun gelmediği, sağlıklı ve güvenli sorgu ortamının kalmadığı, bugüne kadar tüm uğraşlara rağmen bir güven ortamının sağlanamadığı, sorgulamanın gereksiz ve yersiz taleplerle kilitlendiği görüldü." ifadesine yer verildi.

KARAR 21:00'DA AÇIKLANACAK

Dinlenmeyen şüphelilerin dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar tesisine kararı verilen ara kararda "Dosyanın kapsamlı oluşu gözetilerek kararın saat 21.00'de tüm şüpheli ve müdafilerinin yüzlerine karşı adliyenen en geniş salonunda okunmasına karar verildi." denildi. Bu nedenle duruşma salonunun boşaltılmasını da karara bağlayan hakim Çiçek, gerekli güvenlik önlemleri için emniyet birimlerine yazı yazılmasına hükmetti.

MAHMUT TANAL: KARAR SKANDAL

CHP İstanbul Milletvekili, karara tepki gösterdi. Tanal, Emniyet'te de bazı polislerin ifadesinin alınmadığını söyleyerek, "Şimdi de savunma hakkı ihlal edildi" dedi. Tanal, "Mahkeme bu şekilde karar tek bir şartla alabilir: Herkesi tahliye etme durumunda alınır. Peki o zaman bu insanların neden bu kadar hürriyetlerini engelledini? Bu bir keyfiliktir. Mahkeme burada destan yazmıştır! Herkes bedelini ödeyecektir." ifadelerini kullandı.

"SELAM-TEVHİD GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKMASIN DİYE İFADELER ALINMADI

Mahkemenin skandal kararıyla ilgili olarak avukatlar basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı yapan Avukat Ömer Turanlı, şu ifadeleri kullandı:

- CMK'ya göre suç, ayrı ayrı belirlenirken, sorguya sevk edilmesi gerekirken, toptancı ve baştansavmacı suç isnat ediliyor.

- Soruyoruz: Casuslukla ilgili olarak devletin güvenliği güvenliği hakkında hangi belge temin edilmiştir? Temin eden kimdir? Bu belge kime, hangi amaçla verilmiştir?

- Ne emniyet safhasında, ne de diğer tarafta, casuslukla ilgili bir kanıt ve belge tarafımıza gösterilmemiştir. Sözde denilen Tevhid ve Selam Örgütü, tamamen gerçek bir örgüttür. Bu örgütle ilgili olarak bilgisi olan müvekkillerimizin ifadesi, bilerek, gerçekler ortaya çıkmasın diye alınmamıştır.

- Bir kısım müvekkillerimizin hiçbir aşamada ifadeleri alınmamıştır. Bu soruşturmanın ne emniyet, ne savcılık, ne de adliye safhasında uydurulan 'paralel yapı' algısıyla ilgili soru sorulmamıştır. Bu soruşturmaya kasıtlı olarak 'paralel yapı' diyen medya organlarına ve yazarlara karşı müvekkillerimiz tüm yasal haklarını kullanacaktır. Artık ülkemiz bu 'paralel yapı' yalanına son verilmelidir. Ülkemizin asıl amacın, Tevhid Selam Kudüs Örgütü soruşturması ile Türk tarihinin en büyük yolsuzluk soruşturmasının operasyonunun üzerinin kapatılması olduğunu anlamalıdır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İslam Çiçek İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (42)

ahmet:

İsmail sonucu zaten 3 gün önce söylemişti hakime. Bu nasıl bir durum. İfadesi bile alınmadan cezasını verecek. İşte size AKP işte size adalet ''hak hukuk'' Pardon ''gak guk''

34
4
yanıtYanıtla
osman:

Böyle saçmalık olur mu? Resmen yargısız infaz yapılıyor

30
8
yanıtYanıtla
yul:

inanizki hayatim da bôyle rezil bir yargilama gôrmedim bir tek adam tûrkiyede bûtûn kurumlari eline almis firildak gibi dôndûrûyor yahu bizim bu insanlar koyun mu halen bu adama oy veriyorlar

35
2
yanıtYanıtla
Ali Akaak@gmail.com:

Şu kırmızıya basan kimse, kafana sokayım. Beyinsiz pokemon.

yanıt0
yanıt0
MARAŞLI:

TAYYİP ERDOGANIN MAHKEMELERİ VAR ARTIK İSRAİL AJANI DİYE İÇERİ TIKIYORSUN BU İNSANLARI 12 YILLIK İKTİDARINDA BİR TANE İSRAİL AJANI YAKALAYABİLDİNMİ TAYYİP ERDOGAN İNSANLARI KÖMÜRLE ERZAKLA KANDIRIYOSUN İLAHİ ADALET VAR UNUTMA KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER SENDE KENAN EVREN GİBİ YATAGINDA İFADE VERECEKSİN

32
2
yanıtYanıtla
adanalıyık:

hukuk bir gün erdoğanada lazım olacak

31
2
yanıtYanıtla
Salih Atlısatli@mynet.com:

helal kardeşime

yanıt0
yanıt0
efe:

ADAMLARA BAK HEM MAHKEME SÜRECİNİ TIKIYORLAR HEMDE ARTİSLİK YAPIYORLAR MADEM MASUMSUNUZ NEDEN MAHKEMEYİ GEREKSİZ YERE ENGELLİYORSUNUZ...

6
26
yanıtYanıtla
Sapıkça bir karar:

Hem MAHKEME diyeceksin, sonra hakkında ağır iddialar olan insanları DİNLEMEDEN haklarında karar vereceksin.. Ortaçağdaki Engizisyonlar bile sizden daha adildi mi diyelim. Cadıları direğe bağlayıp diri diri yakıyorlardı.. FARKINIZ YOK beyler...

29
2
yanıtYanıtla
Arslan Alp:

AKP, inşallah başlarınıza ebabil kuşları uğrar. Hepiniz ,tek tek alırsınız nasibinizi.

27
3
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title