Haberler

Karamanlı'da Lavantalar Açacak

Güncelleme:

Karamanlı Kaymakamı Yusuf Altun, ilçe genelinde lavanta dikilmesi için Lisinia Doğa Projesi Sorumlusu Öztürk Sarıca'dan bilgi aldı.

Karamanlı Kaymakamı Yusuf Altun, ilçe genelinde lavanta dikilmesi için Lisinia Doğa Projesi Sorumlusu Öztürk Sarıca'dan bilgi aldı.

Kaymakam Altun'a, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Ziraat Odası Başkanı Hasan Güz, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri, köy ve mahalle muhtarları eşlik etti.

Sarıca, Kaymakam Altun ve beraberindekilere lavantanın dikimi, bakımı,hasatı, işlenmesi, avantajları, kullanım alanlarını ve ekosisteme sağladığı katkılar hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Altun, lavantanın bölge için her geçen gün öneminin arttığını söyledi.

Önce köy ve mahalle muhtarlarını, sonrasında da muhtarlar aracılığıyla vatandaşları bilgilendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Altun, lavantanın su istemeyen bir bitki olması dolayısıyla önemli olduğunu vurguladı.

Lavantayı özellikle Karataş Gölü çevresine dikmeyi planladıklarını anlatan Altun, şöyle konuştu:

"Göl etrafında bulunan tarım arazilerinde daha kontrollü bir tarım gerçekleştirilebilmesi için lavantaya yönelmemiz gerekiyor. Göl çevresinde besicilik için yetiştirilen özellikle mısır ekimi, gölü ciddi anlamda etkilemektedir. Aynı zamanda göl etrafında yapılan arıcılık anlamında olsun hem de tarım anlamında olsun lavantanın bölgeye büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Su kaynaklarımızın korunduğu bir gelecek için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Sarıca ise "Lavanta Deresi" projesini Yeşilova ilçesine bağlı Akçaköy'de hayata geçirdiklerini anlattı.

Lavantanın fiyatının son 4 yılda oldukça arttığını ifade eden Sarıca, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki yıllarda özellikle fide temini konusunda olsun, üretimi ve hasadı konusunda olsun elimizden gelen gayreti göstererek lavantayı Türkiye'nin doğasına ve Türk insanına kazandırmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin doğası aromatik bitkilere çok uygun. Çok daha güzel kokulara sahip olabiliyor. Dolayısıyla hasat ve yağlarını çıkarma konusunda herhangi bir sıkıntı yok. Niye Türkiye ilerde bir Bulgaristan ya da Fransa kadar çok fazla lavanta üretmesin. Niye biz Avrupa ülkelerine lavanta ürünlerini pazarlamayalım. Bu konuda daha ciddi çalışmalar yapılarak ürünün çeşitlendirilmesi taraftarıyım."

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Selimoğlu Yusuf Altun Karamanlı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title