Haberler

Karamanlı'da "Bireysel Gelişim" Eğitimi

Karamanlı ilçesinde orta öğretim öğrencilerine yönelik "bireysel gelişim" eğitimi verildi.

Karamanlı ilçesinde orta öğretim öğrencilerine yönelik "bireysel gelişim" eğitimi verildi.

Karamanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile orta öğretimde eğitim gören öğrencilerine, eğitimci ve yazar Levent Şahin tarafından, "Stratejik ve Proaktif Bireysel Gelişim ile Hayatta Başarılı Olmak" başlıklı seminer verildi.

Karamanlı Belediyesi Sosyal Tesislerindeki seminerde konuşan Şahin, stratejik ve proaktif bireysel gelişim ile sınav ve hayatta başarılı olmanın ipuçlarını verdi.

Öğrenci ve ebeveyn arasındaki en önemli eksikliğin motivasyon ve bilgi eksikliği olduğuna işaret eden Şahin, "Hiç kimse çocuğunu ya da eşini nasıl motive edeceğini ya da kişilik yapılarının nasıl olduğunu merak edip bu konuda bir telkinde bulunmuyor. Hepimizin yaptığı hata, 'Ben senin yaşındayken şunu yapıyordum. Sen niye yapmıyorsun?' Niye yapsın?. Sen sensin, ben de benim. Yapılan çalışmalarda, her bireyin kendine özgü bir yaratılışı ve öğrenme alışkanlığı var. Bunları öğrendiğimiz zaman, birbirimize daha iyi davranınca, ilişkimiz daha güçlü olacak." diye konuştu.

Ebeveynlere seslenen Şahin, şöyle devam etti:

"Eğer bir şey söyleyecekseniz, önce çocuklara, gençlere motive edici şeyler söyleyin. Çünkü o çocuklar hiç ebeveyn olmadı, bizi anlayamazlar ama biz genç olduk. Onları anlayabiliriz. En büyük hatayı burada yapıyoruz. Onlardan çoğu zaman bizim gibi düşünmelerini, bir yetişkin gibi davranmalarını bekliyoruz. Oysa bunların çocukluk dönemi var, ergenlik dönemi var, problemleri var. Özellikle geçiş dönemindeki çocuklarımızın sınav kaygıları yüksek olduğu için işleri çok zor. Bizim de çocuklarımıza, 'Sen yaparsın, inanıyorum. Sen başarırsın.' diyerek, ortamlarını geliştirmemiz lazım."

Kaynak: AA / Güncel

Levent Şahin Karamanlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title