Haberler

Faciada 27'nci Gün: 8 İşçinin Kurtarılması İçin Çalışmalar Sürüyor

Güncelleme:

27 gün önce maden faciasının ardından ocakta mahsur kalan 18 işçiden 10'unun cesetlerinin çıkartılmasının ardından, kalan 8 işçinin çıkartılması için çalışmalar sürüyor.

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde meydana gelen faciada kömür ocağında mahsur kalan 18 işçiden 10'unun cesetlerinin çıkartılmasının ardından, kalan 8 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor. Cenazeleri çıkartılan 10 işçiden 9'una 900 prim günü doldurdukları için iş kazası geliri ve ölüm aylığı bağlandı.

Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında 28 Ekim Salı günü işçilerin öğle molası sırasında eski kullanılmayan ocakta biriken su bastı. Baskın sonucu 18 işçi mahsur kaldı. İşçilerden 2'sinin cesedi 6 Kasım, 2'sinin 17 Kasım ve 6'sının da 18 Kasım tarihlerinde ocaktan cesetleri çıkartıldı. 8 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor. Çalışmalar ise desandre bölümünde yoğunlaştırıldı. Şu ana kadar 1939 metre olan ocağından yüzde 82'si tarandı. Maden ocağında dün akşam saatlerinde ocaktan vagonlarla çıkartılan moloz ve çamurların dökülüp, zaman zaman iş makinasıyla kamyona yüklendiği desandre girişine yaklaşık 5 metre uzaklıktaki istinat duvarı, yağışlı havanın toprağı yumuşatması sonucu çöktü. Duvarın çökmesiyle su tahliyesinde kullanılan borular aşağı savuruldu. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Mahsur kaldıkları ocakta hayatını kaybeden, şu ana kadar cenazeleri çıkartılan ve 900 primi gününü dolduran 10 işçiden 9'una da maaş bağlandı. Karaman Valiliği tarafından yapılan açıklamada: "İlimiz Ermenek İlçesindeki maden ocağında 28 Ekim 2014 günü gerçekleşen elim kaza sonucu madende mahsur kalarak arama kurtarma çalışmaları sonucunda cansız bedenlerine ulaşılan 9 madencinin yakınlarına İş Kazası Geliri ve Ölüm aylığı bağlandı. 900 prim günü dolduran madencilerden Hüseyin Çolak, Osman Çoksöyler, Hüsnü Çolak, Tezcan Gökçe, İsmail Gürses, Kerim Haznedar, Uğur İlhan, Mehmet Tokat, Bahri Üzer'in ailelerine aynı gün maaşları bağlandı. Aileler ilk aylıkları 18.12.2014 tarihi ile 26.12.2014 tarihleri arasında alacaklardır."denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Çolak Ermenek Karaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title