Haberler

Karaman'da Genç Hatipler Bölge Hutbe Okuma Yarışması Yapıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun konuşması İl Müftüsü Nuri Değirmenci'nin konuşması Hutbe yarışmasından detay görüntüler Ödül töreninden görüntüler Karaman'da Genç Hatipler Bölge Hutbe Okuma Yarışması yapıldı Karaman'da, Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce "7. Bölge Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Bölge Yarışması" yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun konuşması

İl Müftüsü Nuri Değirmenci'nin konuşması

Hutbe yarışmasından detay görüntüler

Ödül töreninden görüntüler Karaman'da Genç Hatipler Bölge Hutbe Okuma Yarışması yapıldı

Karaman'da, Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce "7. Bölge Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Bölge Yarışması" yapıldı.İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Aktekke Camisinde düzenlenen yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, böyle güzel bir etkinliğin Karaman'da yapılmasından mutluluk duyduğunu söyledi.Öğrencilere hayatlarında başarılar dileyen Sultanoğlu, "Ev sahibi olmaktan ve yarışmanın burada yapılmasından mutlu olduk. Umarım her birimiz memleketlerimize güzel anılarla, güzel hatıralarla döneriz. Yarışmaya katılan öğrencilerimizin her biri, bizim gönlümüzün birincisi. Gelecekte çok daha güzel bir gelecek bizi bekliyor. Böyle güzel genç kardeşlerimizi gördükten sonra, ümidimiz artıyor" dedi.İl Müftüsü Nuri Değirmenci ise hitabetin insanın hayatında kazanacağı en önemli özelliklerden bir tanesi olduğunu belirtti.Hitabenin önemli olduğuna değinen Değirmenci, şunları kaydetti: "İmam Hatiplerimiz adı üzerinde hatip olma özelliğini taşıması, insanımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlaması bakımından en önemli işlevi yerine getiriyor. İnsanımız haftada bir defa, yılda 52 defa, bayramları da katarsak 54 defa hutbe dinliyor. Hutbe dinleme aslında bir konferanstır, bir bilgi akışıdır, bilgi alışverişidir. Bizim cuma ve bayram namazlarına gelen insanımız gerçekten de diğer insanlardan çok farklı yapıdadır. Burada verilen bilgiler insanlarımız tarafından gerçek hayatta kullanılmaktadır. Hutbe önemlidir, hatip önemlidir."Konuşmaların ardından Karaman, Afyon, Antalya, Isparta, Burdur, Kırşehir ve Konya'dan gelen öğrenciler, minberde hutbe okuyarak belirlenen konularda puan almaya çalıştı.Yarışmanın ardından Konya'dan İsmail Furkan Küçük Yılmaz birinci, Kırşehir'den Mustafa Atmaca ikinci, Isparta'dan Mustafa Can Teker ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Asım Sultanoğlu Nuri Değirmenci Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title