Haberler

Karadeniz'de Kış

Trabzon, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Rize, Bayburt ve Artvin'in özellikle yüksek kesimlerinde, soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Trabzon, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Rize, Bayburt ve Artvin'in özellikle yüksek kesimlerinde, soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve ilçe belediyelerin de dahil olduğu "Karla Mücadele Eylem Planı" çerçevesinde çalışmalar devam ediyor.

Ekipler, 262 iş makinesi ile 170 kapalı mahalle yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ordu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yazılı açıklamasında, Ordu'nun kıyı kesimleri dışında etkili olan kar yağışının en çok görüldüğü ilçelerde, kar kalınlığının yaklaşık 1 metreyi bulduğunu belirtti.

Yılmaz, 300 personelin, 230 araç ve iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, "Sabah saatleri itibarıyla 346 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Ekiplerimiz 110 mahalle yolunun açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekiplerimiz ayrıca çalışmalar sırasında 28 hastanın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmasını da sağladı." ifadesini kullandı.

Karla mücadele çalışmalarında önceliğin hastalar ve cenazelere ulaşılması, grup yolları ve okul yollarının açılması olduğunu vurgulayan Yılmaz, aciliyet gerektiren müdahalelerin ardından mahalle yolları ve diğer yolları açtıklarını kaydetti.

Rize

Rize'de, merkeze bağlı 60, Ardeşen'de 20, Çamlıhemşin'de 14, Çayeli'nde 38, Derepazarı'nda 11, Güneysu'da 11, Hemşin'de 8, İkizdere'de 24, İyidere'de 7, Kalkandere'de 11, Pazar'da 10 olmak üzere 214 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 105 personel, 13 lastikli yükleyici, 25 greyder ve 1 kar küreme makinesiyle köy yollarını açmak için aralıksız çalışıyor.

Giresun

Giresun merkezde 50, Alucra'da 13, Bulancak'ta 53 Çamoluk'ta 1, Çanakçı'da 13, Dereli'de 29, Doğankent'te 8, Espiye'de 18, Eynesil'de 11, Görele'de 51, Güce'de 15, Keşap'ta 42, Piraziz'de 1, Şebinkarahisar'da 11, Tirebolu'da 42, Yağlıdere'de 19 olmak üzere 377 köy yolu ulaşıma kapalı durumda.

İl Özel İdaresinin 68 kişiden oluşan ekibi 68 araçla kapalı köy yollarına müdahale ediyor.

Giresun'un Alucra, Şebinkarahisar ilçeleri ve Sivas ile karayolu bağlantısını sağlayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi, Karayolları ekiplerinin çalışmalarıyla ulaşıma açıldı.

Bayburt

Bayburt İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Ensar Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve tipinin etkisini azaltmasıyla İl Özel İdaresi ekiplerince yol açma, temizleme ve tuzlama çalışmaları yürütüldüğünü söyledi.

İl genelinde 4'ü sürekli kapalı olmak üzere toplam 21 köy yolunun kar sebebiyle ulaşıma kapalı olduğunu bildiren Yerlikaya, "10 ekip ile çalışmalarımız devam etmektedir. Bugün daimi kapalı olan 4 köy yolu hariç diğer köy yol yollarını hava muhalefeti olmazsa açacağız." dedi.

Gümüşhane-Artvin

Gümüşhane'de kar nedeniyle dün ulaşıma kapanan 261 köy yolundan 188'i açıldı.

İl genelinde halen merkeze bağlı 10, Kelkit'te 15, Köse'de 2, Kürtün'de 24, Şiran'da 15, Torul'da 7 olmak üzere toplam 73 köy yolu kar sebebiyle ulaşıma kapalı bulunuyor. Ekipler, kalan yolların da açılması için aralıksız çalışıyor.

Artvin İl Özel İdaresi ekipleri de il genelinde kapalı bulunan 90 köy yolunu açma çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Trabzon Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title