Haberler

Karadeniz'de 9 Ayda 5 Saldırı: 1 Şehit, 5 Yaralı

Güncelleme:

Giresun ve yöresi son 9 ay içerisinde meydana gelen 5 saldırı ile sarsıldı. Olaylarda 1 işçi şehit olurken, aralarında 1 uzman çavuşun da bulunduğu 5 kişi yaralandı.

Giresun ve yöresi son 9 ay içerisinde meydana gelen 5 saldırı ile sarsıldı. Bu beş olayın failleri yapılan tüm aramalara rağmen halen yakalanamazken, vatandaşlar arasında da tedirginliğe neden oldu.

TERÖR HAREKETE GEÇTİ

Baharın gelmesi ile birlikte harekete geçen terör odaklarının muhtemel eylemlerine karşı güvenlik birimleri de uyarıldı.

'SAHTE İHBAR UYARISI'

Uyarıda; şehir merkezlerinde ve kırsal alanda sahte ihbarlar yapmak suretiyle, pusulama yaptıkları eylem noktalarına güvenlik güçlerini çekerek silahlı/bombalı saldırı eylemleri düzenlenebileceği değerlendirildi.

İLK TEMAS GİRESUN'DA

Bilindiği üzere; 2 Ağustos 2015 tarihinde Giresun'un Doğankent sınırında yer alan Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyü yakınlarında bölgede devriye gezen güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çatışma çıkmıştı.

YAKALANAMADILAR

Gece karanlığı ve sarp arazi yapısından yararlanarak kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmış, ancak sonuç alınamamıştı

KARAKOLU HEDEF ALDILAR

Bu olaydan yaklaşık 2 ay sonra, Giresun'un Güce ilçesinde 27 Eylül akşam saatlerinde yine bir grup terörist tarafından yapılan saldırıda 4 kişi yaralanmıştı.

Güce'nin Merkez Mahallesi'nde bulunan jandarma karakolunu hedef alan teröristler, Gürcü Dağı tarafından karakolu çapraz ateşe tutmuş, bu esnada nöbetçi askerler saldırıya karşılık vermişti.

DÜĞÜNE SALDIRDILAR

Ayrıca karakol yakınında bulunan bir okulun bahçesinde düğün merasimini de hedef alan teröristlerin açtıkları ateş sonucu Efe Uyar, Zeliha Yılmaz, Fatma Demir ve Sultan Turan isimli vatandaşlar yaralanmıştı.

JANDARMA EKİBİNE SALDIRI

Bir hafta sonra 2 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen bir başka olayda da, Giresun'u Gümüşhane'ye bağlayan karayolu üzerinde devriye görevi yapan jandarma timine gündüz saat 15.30 sıralarında Tirebolu ilçesinin Aslancık köyü mevkisinde terör örgütü mensupları tarafından saldırı düzenlenmişti. Açılan ilk ateşte bir uzman çavuş yaralanarak Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

BARAJA SALDIRI: 1 ŞEHİT

7 ay bölgede saklandığı tahmin edilen terörist grubu 1 Mayıs 2016'da Doğankent ilçesi Kavraz Deresi üzerinde bulunan Yaşmaklı Barajı'nda ortaya çıktılar. Teröristler tarafından yerleştirilen bomba düzeneği baraj çalışanları tarafından fark edildi.

Patlama ihtimaline karşı bölgeden uzaklaşmak isteyen görevlilere teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Saldırıda yaralanan elektrik ustası Adil Bülbül, Giresun Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

CEBRİ BORUSUNA SALDIRI

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi sınırları içerisinde yer alan Üçtaş köyündeki Akköy-II Hidroelektrik Santraline teröristlerce saldırı düzenlendi. Teröristlerce patlatılan Akköy II HES'e su taşıyan Cebri Boru hattındaki boruları kontrol eden sistem odasına patlayıcı maddelerle düzenlenen saldırıda, otomatik sistem sayesinde baraj kapaklarının kapanması nedeniyle çevrede olumsuz etki doğuracak bir sonuç oluşmadı.

EV VE İŞ YERLERİ BOŞALTILDI

Su sızmalarına karşı oluşacak olumsuzlukları önlemek için tedbir amaçlı olarak bazı ev ve iş yerleri ile Üçtaş köyünde bulunan yatılı bölge okulu boşaltıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğankent Gümüşhane Giresun Kürtün Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title