Haberler

Karaciğer Nakli Hayata Döndürdü

Güncelleme:

İki yıldan bu yana hepatit B'ye bağlı Siroz hastalığına yakalanan Emin Demir isimli hasta oğlundan yapılan karaciğer nakliyle hayata döndü.

Dicle Üniversitesi hastaneleri Organ Nakli Merkezi tarafından, oğlu Aziz Demir (25) 'den karaciğer nakli yapılan Emin Demir (60) yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.


Ameliyatı gerçekleştiren Organ Nakli Merkezi Doktorları Doç.Dr. Zülfü Arıkanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Fatih Taşkesen, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkoğlu ve Yrd. Doç. Yrd. M. Hanefi Okur,"Emin Demir, bir ay önce hastanemize baş vurdu. Yapılan tetkiklerinde kendisine karaciğer nakli olması gerektiği söylendi. Oğlu Aziz Demir den karaciğer naklini gerçekleştirdik. 20-25 gün içerisinde hastamız sağlığına kavuşarak taburcu ettik." dedi.

"Hiç tereddüt etmedim"

Babasına karaciğerini veren Aziz Demir, (25)"Bacımla birlikte tahlil verdik. Benim tahlillerim uydu. Babama karaciğerimi verdiğim için çok mutluyum. Babamın sağlığı çok önemlidir" dedi. Baba Emin Demir ise, "Ağır bir ameliyat olması nedeniyle çocuklarım önce ameliyat olmamı istemediler. Daha sonra doktorlarım onları ikna etti. Ameliyat oldum. Daha önce yürüyemezken şimdi rahat yürüyorum. Oğlunun karaciğeriyle sağlığıma kavuşmanın verdiği mutluluğu yaşıyorum" dedi.

Oğlundan yapılan karaciğer nakliyle yeniden hayata tutunduğunu ifade eden Emin Demir , "Allah'ıma şükürler olsun sağlığıma yeniden kavuştum.. Hasta olduğum için birçok zorluklarla karşılaştım. Doktorlarıma Organ nakli merkezi koordinatörü Veysel beye ve tüm organ nakli personeline teşekkür ederim" şeklinde konuştu.


286 Organ Nakli Yaptık


Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, organ Nakli Merkezinin 2012 yılında hizmete açıldığını belirterek," iki yıl içerisinde 4 karaciğer, 40 böbre3k, 35 ilik ve 207 kornea nakli olmak üzere toplam 286 karaciğer, kornea, böbrek ve ilik nakli yaptık. 956 nakil bekleyen hastamız vardır."dedi. Başhekim Alan, dinen organ bağışında bulunmanın hiçbir sakıncasının olmadığı ifade edere, vatandaşları organ bağışında bulunmaya davet etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dicle Üniversitesi Aziz Demir Emin Demir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title