Haberler

Önüne Bent Yapılan Dere Taştı: Bir Mahalle Sular Altında Kaldı

Güncelleme:

Karabük'te, önüne bent yapılan Bulak Deresi sağanak yağmur nedeniyle taştı. Bir mahalle sular altında kalırken, derenin üstünden geçen duble yol köprüsü çöktü.

Karabük'te, köprü projesi nedeniyle önüne bent yapılan Bulak Deresi sağnak yağmur nedeniyle taştı. Oluşan sel nedeniyle derenin üzerinden geçen duble yolu ile mahalledeki köprü çöktü. Dere kenarındaki evler ise su altında kaldı, hayvanlar telef oldu.

SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Kentte gece boyunca etkili olan sağanak yağmur ile birlikte Bulak Deresi'nde su seviyesi yükseldi. Karabük ile Safranbolu arasındaki köprü projesi nedeniyle derede yapılan bent yırtıldı. Derede hızla akan ve taşkına yol açan su, Karabük- Kastamonu Karayolu'nun Bostanbükü Mahallesi mevkisinde çökmeye yol açtı.

DUBLE ÇÖKTÜ

Duble yolun iki yönü de dereden akan suyun etkisiyle çöktü. Yol ulaşıma kapandı. Karabük- Kastamonu arasındaki ulaşım Karabük-Safranbolu Çevre Yolu'ndan sağlanıyor. Çöken yolun alt tarafında iki mahalleyi birbirine bağlayan Bostanbükü Köprüsü de sel sularının etkisiyle çöktü. Bostanbükü Mahallesi'nde dere kenarındaki evler su altında kaldı.

SU BASAN MAHALLEDE HAYVANLAR TELEF OLDU

Mahallede küçük ve büyükbaş hayvanlar telef oldu. Mahallede sel sularının tehdit ettiği evler güvenlik amacıyla boşaltıldı. Evi su altında kalan Sadık Karakaş, "Birden su geldi. 'Dur' deme şansı yoktu. Evdekileri dışarıya çıkardım. Su çok büyük bir tempoda geldi. Hayvanlarım telef oldu" dedi.


Bölgedeki doğalgaz boru hattı da zarar gördü. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, itfaiye ve polis ekipleri bölgede önlem aldı, inceleme yaptı.

CAN KAYBI YAŞANMADI

Yaşanan sele ilişkin açıklama yapan Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, "İlgili kuruluşlarımız konuya derhal müdahale etmiş, can kaybı ve önemli bir mal kaybının olmadığı memnuniyetle müşahede edilmiştir" dedi. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten ve can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Alimoğlu,

"İlimiz Kastamonu karayolu, Bostanbükü sınırları içerisindeki büyük menfez sel ve teressübat birikimi sebebiyle tamamen tahrip olmuştur. İlgili kuruluşlarımız konuya derhal müdahale etmiş, can kaybı ve önemli bir mal kaybının olmadığı memnuniyetle müşahede edilmiştir. Karayolları, Devlet Su İşleri, AFAD, belediyelerimiz, KARGAZ, Enerjisa ve Telekom yetkilileri konuyu takibe almışlar, Karayolları Bölge Müdürümüz Hüsamettin Özendi, ekibi ile gelip incelemelerde bulundu.

YOL 3 GÜN İÇERİSİNDE KULLANIMA AÇILACAK

Karayolumuzun önemi sebebiyle eski Kastamonu yolu 2-3 gün içerisinde kullanılır hale getirilip servis yolu olarak trafiğe açılacak, yıkılan büyük menfezin de azami iki, iki buçuk ay içinde hizmete açılmasına çalışılacaktır. Bu münasebetle Karabüklü vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, süratle müdahale eden başta Karayolları Bölge Müdürümüz olmak üzere ilimizdeki bütün görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Safranbolu Kastamonu Karabük 3.Sayfa Yerel Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (31)

istanbulMobil-IOS:

Herkes konuşur AKP yapar hadi koyunlar otlanmaya

9
4
yanıtYanıtla
serdar:

asvaltin kalinligina bakin kagit gibi

12
1
yanıtYanıtla
Alicii:

Kalın olsa yola bişey olmazdı degilmi

yanıt1
yanıt0
ADIL:

HÜKÜMET LANETLI YAPTIKLARI HIC BIR SEY DOGRU GITMIYOR YALANLARA KENDILERINI ÖYLE KAPTIRMISLARKI VATANDASIDA ELDE ETIKLERINI UCUZ ACILIMLARLA KONUSMALARLA KAZANDIKLARINI SANIYORLAR.

8
4
yanıtYanıtla
Kirat:

Alti sishane ustu tophane bu yollarin yapiminda kimler köseyi döndu.

10
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ONLAR KONUSUR AKPARTI YAPAR SONRA VATANDAS YARI YOLDA KALIR. YAPTIKLARI ISTEN HAYIR GELMIYOR.

9
2
yanıtYanıtla
ADIL:

YAPTIGINIZ CAMILERDE NAMAZ KILINMAZ CAL ÜSTADIM CAL MARMARAY SU ALIR YOLLAR MAAF KÖPRÜLER NANAY YAPTIGINIZ ISLERDEN HAYIR GELMIYOR ACEP NEDENDIR.

8
3
yanıtYanıtla
sefilix:

onlar konuşur akp yapar

3
8
yanıtYanıtla
sungur:

İmam Mehdi nin Çıkması Çok Çok Yakındır

8
3
yanıtYanıtla
AYNI GEMİDEYİZ:

eee yaptı denilmek için yapılanın sonucu. . TEKNİK -BİLGİ-ÖLÇÜM yani Jeolojik akıl yok ise daha çok çökmeler olur, oluyorda

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title