Haberler

Karabük'te 13 Milyon TL'lik Açılış ve Temel Atma Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Karabük'te "Okullar Hayat Olsun Projesi" ve 13 milyon TL'lik açılış ve temel atma törenine katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Karabük'te "Okullar Hayat Olsun Projesi" ve 13 milyon TL'lik açılış ve temel atma törenine katıldı.

Törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, DSİ Genel Müdür Vekili Ömer Özdemir, daire müdürleri, sivil tolum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bakan Eroğlu burada yaptığı konuşmada, Karabük'ün çok ileri içme suyu arıtma tesisine sahip olduğunu belirterek, "Bu su memba ve damacana sularından daha temiz. Depolarınızda sorun yoksa veya başka bir sorun yoksa bunu rahatlıkla içebilirsiniz. Çünkü su medeniyettir, su olmazsa medeniyet olmaz" dedi.

Bir yere giderken eli boş gidilemeyeceğini kaydeden Eroğlu, "Karabük'e eli boş gelinmez, bizim kültürümüzde var. Bir yere gidilirken mutlaka, börek, çörek, baklava ne varsa o götürülür. Ama ben buraya memleketten kaymaklı lokum getirecek halim yoktu. Ben de yatırımlarla heybem dolu olarak geldim. Safranbolu'dan tutun il merkezinde taşkın korumaya kadar birçok proje yapılacak" diye konuştu.

"BÜYÜK BİR SOYGUN VARDI, ALLAH'A ŞÜKÜR O DÖNEMLERİ KAPATTIK"

Türkiye'de hortumlanan bankaların devlete yükünün 231 milyar TL olduğunu aktaran Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

" Türkiye'de muhteşem bir dönüşüm var. Türkiye nereden nereye geldi. Türkiye'de çok büyük hizmetlere adım atıldı. Paradan 6 sıfır atıldı, IMF'ye 23 milyar dolar borcumuz vardı, bizim borcumuz değildi onlar ödendi. Key ödemeleri ödendi, soyulan bankaların devlete yüklediği toplam tutar 231 milyar TL'ydi. Keşke bu bizde olaydı Türkiye'nin bütün baraj ve sulama sorununu bitirirdik. Büyük bir soygun vardı, Allah'a şükür o dönemleri kapattık. Geçmişte merak ederdim, batmış bir kurumu İSKİ'yi devraldık, o da aynı durumdaydı, batmış, 2.5 milyar dolar borcu vardı öyle bir kurum devralmıştık, Allah'a şükür ayağa kaldırdık. Kanun mu değişti? Yok. Ama anlayış değişti. Bir dere ıslahı 15-20 yılda bitmiyordu, 25 yılda bitmeyen göletler vardı. 10-15 yılda bitmeyen hastaneler vardı."

"IMF BİZDEN 5 MİLYAR DOLAR BORÇ İSTEDİ"

Devletin eskiden yüzde 63 faizle borçlandığını belirten Bakan Eroğlu, faiz ödemekten yatırımlara para kalmadığını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Türkiye'de 4 binden fazla şantiyesi olduğunu aktaran Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eskiden toplanan vergilerin yüzde 86'sı tamamen faiz ödemesine gidiyordu. Geriye kalan para da cari giderlere gidiyordu, yatırıma bir para kalmıyordu. Devlet 9 ay vadeli borçlanmayı yüzde 63 faizle borçlanıyordu, böyle bir şey dünyada yok. Ama artık o günler geride kaldı. Enflasyon canavarı artık var mı? Faizler artık tek hanelere indi, Türkiye'de yatırımlar doludizgin gidiyor. Merkez Bankası'nın kasası doldu, 121 milyar dolar döviz var. IMF bile bizden 5 milyar dolar borç istedi. 70 sente muhtaç olan bir Türkiye'den büyük, güçlü bir Türkiye var. Şu anda bütün Türkiye'de her bakanlık büyük yatırımlara imza atıyor. Muhalefetin hayalleri bile ulaşamaz, bu muhalefet bunları rüyasında bile göremez. Yalnızca bizim bakanlığımızın Türkiye'de 4 binden fazla şantiyesi var. Müteahhitlere diyoruz ki, 'para sıkıntısı yok, gece gündüz çalışacaksın bunları bitireceksiniz' diyoruz. Bu yatırımlar zamanında bitmediği zaman sizler bize hesap sorun, hesap soracak tek merci millettir."

Son 10 günde birçok açılışa katıldığını kaydeden Bakan Eroğlu, "Son 10 günde Nevşehir, Kırşehir, Muş, Bitlis, Yozgat, Trabzon, Gümüşhane, Batman, Hasankeyf, Zonguldak, Bartın ve bugün Karabük'e geldim, yarın da Mardin'e gideceğim. Biz sizin hizmetkarınızız, bu yüzden çalışmak zorundayız. Hükümetimizden önce koalisyon hükümeti vardı, 3.5 yılda sadece 9 tesis açabilmiş, biz şu an yılda sadece Devlet ve Su İşleri Bakanlığı olarak 350 ile 400 arasında tesis açıyoruz, aziz milletimizin hizmetine sunuyoruz" dedi.

3 MİLYAR FİDAN HEDEFİ

Gezi olaylarına da değinen Bakan Eroğlu, son 10 yılda 2 milyar 800 milyon fidan diktiklerini belirterek, bu rakamın bu sene 3 milyara çıkacağını kaydetti. Eroğlu, "Ağaç diyorlar, hayatında iki tane ağaç dikmeyen Gezi'de ağaç hesabı yapıyor, gel bak gör bizi ne yapıyoruz? 10 yılda 2 milyar 800 milyon adet fidan diktik. İnşallah bu sene 3 milyar fidanı aşacak. Belçika'ya yakın bir alana fidan dikildi" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, önceden hastanede muayene olmak isteyen vatandaşların sabah ezanında hastane önlerinde kuyruğa girdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Şimdi isteyen istediği hastanede muayene olabiliyor mu? İstediği yerden ilacı alabiliyor mu? Eski SSK Genel Müdürü olan zatın dönemindeki ilaç fiyatına bakın, şimdi onun onda biri daha ucuzladığını göreceksiniz."

Konuşmanın ardından 2 tesisin açılışı ve 6 tesisin temeli protokol üyeleri tarafından toplu olarak atılırken, açılış ve temel atmanın ardından "Okullar Hayat olsun Projesi" kapsamında Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri, çocuklarla birlikte okul bahçesinde fidan dikti. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra vatandaşlara fidan dağıttıktan sonra tören sona erdi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title