Haberler

Karabük Başkan, Belediye Çalışanının Aldığı İhaleyi İptal Etti

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde belediyeye ait büfenin 2 yıllığına kiralanması ihalesini, belediyede taşeron firmada şoför olan Sebahattin Koş aldı.

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde belediyeye ait büfenin 2 yıllığına kiralanması ihalesini, belediyede taşeron firmada şoför olan Sebahattin Koş aldı. Belediye Başkanı AK Partili Necdet Aksoy, personelin ihale alamayacağını söyleyip Koş'dan istifa etmesini istedi. Koş'un istifa etmemesi üzerine de Başkan Aksoy ihaleyi iptal etti.

Safranbolu Belediyesi, Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu'nun önünde yer alan ve kira sözleşmesi sona eren büfenin 2 yıllığına yeniden kiralanması için ihale yaptı. 10 Eylül'de kapalı zarf usulü gerçekleştirilen ihaleye, belediyede fen işleri müdürlüğünde taşeron firmada şoför olarak çalışan Sebahattin Koş'un kızkardeşi Esra Koş Horuzoğlu ile birlikte 3 kişi girdi. 725 liradan açılan ihaleyi 2 bin 100 lira ile en yüksek fiyatı veren Esra Koş Horuzoğlu aldı.

İSTİFA ETMEDİ İHALE İPTAL EDİLDİ

Belediyede çalışan Sebahattin Koş'un Esra Koş Horuzoğlu'nun ağabeyi olduğu ve kardeşinin adıyla ihaleye girdiği ortaya çıkınca Belediye Başkanı Necdet Aksoy, işçisi ile görüştü. Başkan Aksoy, belediye personelinin belediye ihalesini alamayacağını, bunun toplumda yanlış algıya yol açacağını söyleyerek Sebahattin Koş'dan istifa etmesini ya da ihaleden çekilmesini istedi. Sebahattin Koş'un istifa etmemesi üzerine de Başkan Aksoy ihaleyi iptal etti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunan Sebahattin Koş, "Belediye Başkanı ihalenin ardından beni çağırdı. 'Belediyede çalıştığın için bu ihaleye giremezsin' diye tehditvari konuştu. 'Sana bu ihaleyi vermem' dedi. İhaleye girmemde yasal olarak hiçbir engel yok. İhaleyi kazandım. Ama ihale iptal oldu. Hakkım yendi. Ben de hakkımı yargıda arayacağım. Sonuna kadar gideceğim" dedi.

'BELEDİYEDE BÜTÜN İHALELERE GİRİYOR'

Başkan Aksoy ise Sebahattin Koş'un belediyede şimdiye kadar 4 farklı ihaleye girdiğini belirterek, şöyle dedi:

"Belediyede bütün ihalelere giriyor. Kendisini çağırdım. 'Sen bunları yapacaksan belediyedeki görevinden ayrılman lazım. Bu yanlış. Farklı algılar olur. Belediye Başkanı'nın görevlendirdiği biri belediyenin bütün ihalelerine giriyor diye algılanır' dedim. O da 'O zaman ben istifa edeyim' dedi. Ama etmedi. Belediye Başkanı olarak benim ihaleyi iptal etme yetkim var. Ayrıca söz konusu büfe aylık 2 bin 100 lirayı çıkarmaz. Belediye uzun vadede burada sıkıntı yaşayabilir. Bu yüzden önümüzdeki günlerde burayla ilgili yeni ihale yapılacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necdet Aksoy Safranbolu Karabük Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title