Haberler

Karabalık'a Büyük Onur

Güncelleme:

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a teşekkür plaketi takdim edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prof. Dr. Ali Hasanov ile Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanı Nazım İbrahimov, merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev anısına yaptırılan parkı ziyaret ederek, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a teşekkür plaketi takdim ettiler.

Kartepe Belediyesi tarafından, Merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev anısına Beşevler Mahallesi'nde yaptırılan ve iki yıl önce hizmete alınan Haydar Aliyev Parkı'nda düzenlenen program, yağmur yağışına rağmen renkli ve sıcak görüntülere sahne oldu. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ile Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar'ın evsahipliği yaptığı programa; Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prof. Dr. Ali Hasanov ile Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanı Nazım İbrahimov, Azerbaycan Büyükelçiliği Genel Sekreteri Vugar Mustafayev, Büyükelçilik Danışmanı Dursun Hasanoğlu, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Temsilcisi Ramil Usubov, Başbakanlık Müşaviri Sadettin Kılıç,İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Kartepe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, belediye başkan yardımcıları, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

BİZ BİR MİLLET İKİ DEVLETİZ

Yağmur nedeniyle kısa süren program Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımının gösterisiyle başladı. Törende ilk konuşmayı Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, yaptı. Dündar, Türkiye ve Azerbaycan'ın et ve tırnak gibi olduğunu belirterek, "Tarihler boyunca biz birlikteliğimiz sürekli gösterdik. Biz bir millet iki devletiz. Başkanımız Şükrü Karabalık tarafından hizmete alınan bu parkla, sosyal ve kültürel faaliyetlerle bölgemize renk geliyor" dedi.

EKSİKLİKLER ORTADAN KALKTI

Dündar'dan sonra konuklara hitabeden Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ise, "Açtığımız bu parklarla birlikte heyecanımız artıyor. Çocuklarımız gelenek ve kültürlerimizi, birliğimizi yaşatacak. Önceden vatandaşımız burada eksikliklerden yakınıyordu. Ama şimdi Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra bu eksiklikler ortadan kalktı. Turizm noktasında gelişmekle birlikte sanayi anlamında da 73 büyük ve orta ölçekli 113 sanayi kuruluşumuz var. Dört mevsim spor yapılabilen ilçemiz, havaalanı, hipodromu ve gerçekleştirilmekte olan projelerle cazibe merkezi konumunda" diyerek ilçe hakkında bilgiler verdi.

KOCAELİ'NE YATIRIM OLACAK

Son olarak kürsüye gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prof. Dr. Ali Hasanov ise Türkiye'de diğer illerdeki gibi Kocaeli'ne de Azerbaycan yatırımlarının geleceğini kaydetti. Hasanov, "Bu parklardan yetişecek çocuklarımızla iki devletimizin güçleri artacak birlikteliğimizi ilerletecekler. Bizim gücümüz, imkanlarımız artıkça siyasetteki önemimiz de artar. Bizler bir millet iki devletiz. Gücümüz, siyasetimiz birleştikçe dünya siyasetindeki ağırlığımız artacaktır" diyerek birlikteliğe önemini vurguladı.

TEŞEKKÜRLER EDİLDİ

Konuşmaların ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prof. Dr. Ali Hasanov'a katılımlarından dolayı Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, çiçek takdim etti. Ardından ve Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanı Nazım İbrahimov, park ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için göstermiş olduğu çabalardan dolayı başkan Şükrü Karabalık'a plaket vererek teşekkür etti. Son olarak ise başkan Karabalık, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle lise yıllarında öğretmenliği yapan federasyon başkanı Bilal Dündar ile tören alanında bulunan emekli öğretmen İbrahim Uzan'ın anlamlı günlerini kutlayarak hediye takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şükrü Karabalık Bilal Dündar Azerbaycan Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title