Haberler

Karabağlar Yaylası'nda Dört Mevsim Turizm Projesi

Muğla'nın Karabağlar Yaylası'nda dört mevsim turizm yapılabilmesi için çalışma başlatıldı.

Muğla'nın Karabağlar Yaylası'nda dört mevsim turizm yapılabilmesi için çalışma başlatıldı.

Yaz aylarının bunaltan sıcağından kurtulmak, iş hayatının stresi ve şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak isteyenler, soluğu Muğla'daki Anadolu'nun tek çukur yaylası olan Karabağlar'da alıyor. Koruma altındaki yapılarının yanı sıra serin havası, çınar ağaçlarıyla kaplı yolları, kaynak suları, yöresel yemekleri ve "konar göçer" yaşam tarzının da sürdürülüyor olmasıyla öne çıkan Karabağlar Yaylası, turistlerin beğenisini topluyor.

Ülkenin birçok bölgesinde yüksek rakımlarda bulunan yaylaların aksine Karabağlar Yaylası, kent merkezinden 30-40 metre aşağıda yer alıyor.

Menteşe Belediyesi tarafından 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansına başvurusu yapılan "Karabağlar Yaylasında Dört Mevsim Turizm" Projesi yüzde 100 hibe almaya hak kazandı.

Proje, başvuru sahibi Menteşe Belediyesi ile proje ortakları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Karabağları Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği ile GEKA arasında imzalandı.

Menteşe Belediyesindeki imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Karabağlar Yaylası'nda kültür ve doğa turizminin yapılabilmesi için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Karabağlar Yaylası'nın dört mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi ve cazibe merkezi haline gelmesi, yerel halka sürdürülebilir ekonomik katkı ve istihdam sağlanması bakımından projenin önem arz ettiğini belirten Gümüş, "Menteşe bölgesinde alternatif turizm olanaklarının araştırılması ve teşvik edilmesi konusunda örnek teşkil edebilecek bir projeyi kazandırmış olmaktan mutluluk duyuyorum. GEKA'ya ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Proje için 3 ay sürecek fizibilite çalışmaları sonrasında sonuç raporu çıkartılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Bahattin Gümüş Karabağlar Menteşe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title