Haberler

Kara Elması Yağmur Vurdu

Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ömer Sevinç, son günlerde yağan şiddetli yağmur ve dolunun zeytine büyük zarar verdiğini söyledi.

Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ömer Sevinç, son günlerde yağan şiddetli yağmur ve dolunun zeytine büyük zarar verdiğini söyledi. Sevinç, zeytinde kaybın yüzde 70'ler civarında olduğunu, devletin bu zarardan dolayı bölgeyi afet kapsamına alması gerektiğini ifade etti.

Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ömer Sevinç, aşırı yağışların ve dolunun zeytinin çiçeklenme dönemine denk geldiğini belirterek, "Şiddetli yağmur, fırtına ve yer yer dolu yağışı zeytin çiçeklerini döktü. Büyük hasar meydana geldi. Bu durumdan çok endişeliyiz, bu yıl da zeytinde rekolte kaybı olacak. Zaten borçlu olan üreticimiz çok zor durumda kalacak. Bu zararı yetkililer değerlendirip, üreticimize devlet yardım elini uzatmalıdır" dedi.

"KAYIP YÜZDE 70"

Marmarabirlik'in mayıs ayında yapılan görev değişimi ile yeni başkanı seçilen Ömer Sevinç, İznik gölünün hem güney yakası, hem de kuzey yakasında inceleme yaptıklarını belirterek, "Erken çiçeklenen bölgelerde problem yok. Erken çiçek yapan zeytin ağaçlarındaki zarar düşük. Ancak tam çiçek döneminde yağmur vuran bölgelerde ciddi zararlar var. Her bölgeyi inceledik ya da buralardan gelen haberleri aldık. Bu yıl afetten dolayı yaşanacak zeytin kaybı yüzde 70 civarında. Bu da zeytincinin ciddi zarar göreceğini gösteriyor" diye konuştu.

"AFET KAPSAMINA ALINMALI"

Tarsim'in bu kapsamdaki afeti görmediğini hatırlatan Kooperatif Başkanı Ömer Sevinç, yetkililerin bu konuda bir araştırma ve inceleme yapmasını isteyerek, "Orhangazi'de olduğu gibi, Gemlik, Mudanya ve İznik'te de durum aynı. Bu bölgeler ile ilgili hükümetin mutlaka bir eylem planı geliştirmesi gerekiyor. Bu zarar ancak afet kapsamına alınarak giderilebilir" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Orhangazi İznik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title